Επιστημονικό Συνέδριο στην Αντίκυρα

share on:

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών, ο Δήμος Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και η Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας συνδιοργανώνουν τριήμερο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο με τίτλο  1η ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ  «Η ΦΥΣΙΚΗ ΜΑΓΕΥΕΙ ΤΗΝ ΒΟΙΩΤΙΑ» το οποίο θα φιλοξενηθεί στην Αντίκυρα – Παραλία Διστόμου το τριήμερο 24-26 Νοέμβρη.

Το συνέδριο επιδιώκει να καταγράψει την τρέχουσα επιστημονική γνώση για την γένεση την  πρόληψη και αντιμετώπιση των σεισμών και να τη μετατρέψει σε χρήσιμο και αποτελεσματικό εργαλείο δράσης επιστημονικών, πολιτικών, και  κρατικών  φορέων.

Τα παραπάνω θα παρουσιαστούν και θα υποστηριχθούν κατά την διάρκεια του συνεδρίου με συμμετοχή ακαδημαϊκών, ολυμπιονικών, καθηγητών και μαθητών καθώς θα παρουσιασθούν «καινοτόμες» και πρωτότυπες ιδέες και εργασίες της μαθητικής  κοινότητας

Παράλληλα επιδίωξη του συνεδρίου είναι η ανάδειξη της Πολιτισμικής κληρονομιάς της ευρύτερης περιοχής, η προβολή  των τουριστικών  και ιστορικών σημείων καθώς και η βιομηχανική και τεχνολογική ζωή.

Θα υπάρξει ποικιλία επισκέψεων και περιηγήσεων που θα περιλαμβάνουν το Μουσείο του Διστόμου, την περιοχή της Αράχοβας, το εργοστάσιο Αλουμινίου της Ελλάδος και έκθεση ζωγραφικής.

Στόχο είναι η διοργάνωση Αμφικτιονιών Φυσικών Επιστημών να γίνει θεσμός και να αποτελέσει σύνδεσμο της Γνώσης με την Ζωή και της Επιστήμης  με την Καινοτομία.

 

Αφήστε μια απάντηση