Επιστολή Κοτρωνιά στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ

share on:

    Ο βουλευτής Γιώργος Κοτρωνιάς με κατεπείγουσα επιστολή του προς τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο ζήτησε την ταχύτατη καταγραφή των ζημιών στις πληγείσες από τον «Ιανό» περιοχές της Φθιώτιδας.

   Στην επιστολή μεταξύ άλλων αναφέρει:

«…Μετά την χθεσινή θεομηνία, από τον κυκλώνα «Ιανός», που έπληξε πολλές περιοχές του Νομού Φθιώτιδας και μετά από αυτοψία στις πληγείσες περιοχές διεπίστωσα «ιδίοις όμμασι» τις μεγάλες καταστροφές σε κατοικίες, καλλιέργειες και κτηνοτροφικές μονάδες.

     Θεωρώ ότι ο ΕΛΓΑ πρέπει να ενσκύψει με ιδιαίτερη προσοχή και ευαισθησία και να προχωρήσει ταχύτατα τις διαδικασίες καταγραφής των ζημιών ώστε να προβεί στην πραγματική αποζημίωση των πληττόμενων  μιάς και δεν αναμένεται στις περισσότερες από αυτές τις καλλιέργειες για εφέτος «σοδειά».

 Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για Λαμία και Μακρακώμη

Παράλληλα ο κ. Κοτρωνιάς με επιστολή του προς τον Γ. Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Β. Παπαγεωργίου ζήτησε την κήρυξη των Δήμων Λαμιέων και Μακρακώμης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

   Ειδικότερα στο κείμενο της επιστολής μεταξύ άλλων αναφέρονται τα ακόλουθα:

«…..Μετά από επίσκεψη στις πληγείσες, από τον κυκλώνα «Ιανός», κοινότητες των Δήμων Λαμιέων και Μακρακώμης και την διαπίστωση «ιδίοις όμμασι» των καταστροφών σε κατοικίες, ποιμνιοστάσια και καλλιέργειες ζητώ, πέραν της κήρυξης του Δήμων σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής πολιτικής προστασίας, να κηρυχθούν ολόκληροι οι Δήμοι Λαμιέων & Μακρακώμης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ώστε, πέραν της συνδρομής, να τύχουν και της μεγαλύτερης δυνατής αποζημίωσης από τον ΕΛΓΑ οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής».

Αφήστε μια απάντηση