Επιστολή του Συλλόγου Πλατυστόμου «Ο Πηλέας» στον Δήμο Μακρακώμης

share on:

ΠΡΟΣ:

 1. Δήμαρχο Μακρακώμης κ. Χαντζή Γιώργο
 2. Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου κ. Τσελεπή Χρήστο                                      
 3. Επικεφαλής Δημοτικών παρατάξεων κ. Παπαευθυμίου Ευθύμιο, Ράμμο Παναγιώτη

Κοινοποίηση :

 1. Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Σπανό Θεοφάνη
 2. Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φθιώτιδας κ. Κυρμανίδη Ηλία
 3. Αντιπεριφερειάρχη κ. Καραγιάννη Κωνσταντίνο
 4. Βουλευτές Νομού Φθιώτιδας
 5. Μ.Μ.Ε.

 

     Εκ μέρους του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλατυστόμου «ο Πηλέας», αισθανόμαστε την ανάγκη να καταθέσουμε τις απόψεις μας σε σχέση με την αίθουσα του Κοινοτικού Καταστήματος του Πλατυστόμου και το ιστορικό των δράσεων του Συλλόγου μας σ’ αυτήν. Παράλληλα κοινοποιούμε τις θέσεις μας στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στους κ.κ. βουλευτές και στα Μ.Μ.Ε. του Νομού Φθιώτιδας.

 1. Ο Σύλλογός μας ο «Πηλέας» μέσω του τότε Δ.Σ. του (Πράξη 2η16/05/2010) αποφάσισε να ζητήσει χώρο εγκατάστασης απ’ τον τότε Καποδιστριακό Δήμο Μακρακώμης, καθώς και εγγραφή του στο Μητρώο των Συλλόγων του Δήμου.
 2. Επειδή το έγγραφο της παραχώρησης δε βρέθηκε στα Αρχεία του Συλλόγου μας, ζητούμε τη διερεύνηση των Αρχείων των Συνεδριάσεων του Δ.Σ. του Καποδιστριακού Δήμου Μακρακώμης κατά την περίοδο του 2010 για την ανεύρεση του εν λόγω εγγράφου.
 3. Ο «Πηλέας» δεν κατέλαβε αυθαίρετα την αίθουσα ( με ποιον τρόπο θα μπορούσε να το κάνει, και γιατί να το κάνει άλλωστε, αφού είχε και έχει το δικαίωμα στέγασής του σε χώρο που υποχρεούται να του παραχωρήσει ο Δήμος 😉 κι αυτό το μαρτυρά πέραν των άλλων, η συχνή παρουσία μελών της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής στις εκδηλώσεις που έγιναν στο χώρο αυτόν.
 4. Όταν ο «Πηλέας» ανέλαβε τη χρήση της αίθουσας (το Φθινόπωρο του 2011), παρέλαβε ένα χώρο που μέχρι τότε λειτουργούσε σαν αποθήκη άχρηστου υλικού της Κοινότητας και ο οποίος με τη φιλότιμη προσπάθεια του τότε Κοινοτάρχη κ. Γιώργου Τσιαφούτη, είχε καθαριστεί και ανακαινιστεί το δάπεδό του (επίστρωση με πλακάκια).
 5. Ο «Πηλέας» με τη φροντίδα, το μεράκι, την ανιδιοτελή προσφορά και τις συνδρομές των μελών του, κυριολεκτικά αναμόρφωσε το χώρο και τον μετέτρεψε σε μια καλαίσθητη και ζεστή αίθουσα Πολιτισμού, που αποτέλεσε και αποτελεί την καρδιά του Συλλόγου μας.
 6. Στην αίθουσα αυτή πραγματοποιούνται οι συνεδριάσεις του Δ.Σ. και οι Γενικές Συνελεύσεις των μελών του «Πηλέα». Σ’ αυτήν βρίσκεται σήμερα εγκατεστημένη η Βιβλιοθήκη του.
 7. Στην αίθουσα αυτήν πραγματοποιούνται όλα αυτά τα χρόνια οι εκδηλώσεις του Συλλόγου από Οκτώβριο μέχρι και Απρίλιο μήνα. Δεν είναι λίγες και είμαστε πολύ υπερήφανοι γι’ αυτές :

α. λειτουργία Κινηματογραφικής Λέσχης,

β. λειτουργία Αναγνωστικής Λέσχης φίλων της Λογοτεχνίας,

γ. μουσικές βραδιές,

δ. διαλέξεις,

ε. λειτουργία Μουσικού Εργαστηρίου,

στ. πραγματοποίηση προβών για τις Μουσικές παραστάσεις του «Πηλέα»,

ζ. γιορτές Χριστουγέννων,

η. ετήσια κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας.

 1. Ο Σύλλογός μας έχει καταθέσει 2 αιτήσεις (8474/5306, 15/07/2019 και 13565/8541, 29/10/2019) προς το Δήμο Μακρακώμης για να ανανεώσει την άδεια παραχώρησης χρήσης αυτού του χώρου και αναμένει τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

   Επειδή βασική μας πεποίθηση είναι ότι η Δημοτική Αρχή οφείλει να στέκεται με κάθε τρόπο αρωγός στην ύπαρξη και τη λειτουργία των κυττάρων Πολιτισμού που δραστηριοποιούνται στο Δήμο μας, κάνουμε έκκληση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μακρακώμης και προσωπικά στο νέο Δήμαρχο κ. Χαντζή να συναινέσουν στην ανανέωση παραχώρησης της χρήσης της αίθουσας του Κοινοτικού Καταστήματος του Πλατυστόμου στον «Πηλέα» και να μη συνδέσουν την αρχή της θητείας τους με την εκδίωξη του Συλλόγου μας απ’ το ζωτικό χώρο των δράσεών του. Μια τέτοια  πράξη θα οδηγήσει σε αδρανοποίηση του (ίσως) πιο δραστήριου Πολιτιστικού Συλλόγου της Δυτικής Φθιώτιδας και με μαθηματική ακρίβεια στο μαρασμό του μέχρι την τελική του διάλυση. Κάνουμε έκκληση και σ’ όλους τους αρμόδιους φορείς, Περιφέρεια  Στερεάς Ελλάδος και κ.κ. βουλευτές του Νομού Φθιώτιδας να συμπαρασταθούν στη προσπάθεια του Συλλόγου μας να υπερασπιστεί το δικαίωμα της ύπαρξής του και της συνέχισης των δράσεών του. Καλούμε και όλους τους συμπολίτες μας του Δήμου Μακρακώμης, όσους πιστεύουν ότι ο Δήμος έχει ανάγκη από εστίες Πολιτισμού και δραστήριους ενεργούς πολίτες, να στηρίξουν τον «Πηλέα» του Πλατυστόμου στο απόλυτα δίκαιο αίτημά του να διατηρήσει τη χρήση της αίθουσας των εκδηλώσεών του.

Με τιμή,

   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ                                          ΜΠΕΚΤΑΣΙΑΔΟΥ ΠΟΛΥΞΕΝΗ

Αφήστε μια απάντηση