Εκπαίδευση

Ευχές στους υποψήφιους ενόψει της έναρξης των Πανελλαδικών εξετάσεων

Με αφορμή την αυριανή έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων πολιτικοί, αυτοδιοικητικοί, εκπαιδευτικοί  και φορείς στέλνουν στους υποψήφιους τις ευχές τους για καλή επιτυχία.

Αναλυτικά:

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ (Υπουργός Οικονομικών – Βουλευτής Φθιώτιδας): Αγαπητές υποψήφιες, αγαπητοί υποψήφιοι,

με αφορμή την αυριανή έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων, εύχομαι, από καρδιάς, καλή δύναμη και καλή επιτυχία σε όλες και σε όλους σας!

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις αποτελούν μια κορυφαία στιγμή για τη μαθητική σας ζωή.

Στιγμή, για την οποία προετοιμαστήκατε με προσωπικές θυσίες, υπομονή και μεθοδικότητα.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, αντιμετωπίσατε, πέρα από τις συνήθεις προκλήσεις, και τις πρωτόγνωρες δυσκολίες που προκάλεσε η πανδημία. Και τα καταφέρατε. Καταφέρατε να υπερνικήσετε τις όποιες δυσκολίες και ανταποκριθήκατε στις απαιτήσεις της ιστορικής αυτής συγκυρίας, χωρίς να παρεκκλίνετε από το στόχο και το δρόμο σας. Για αυτό σας αξίζουν, ήδη, θερμά συγχαρητήρια!

Το ίδιο ισχύει και για τις οικογένειες και τους καθηγητές σας, των οποίων η αρωγή, η συμβολή και η συμπαράσταση είναι πραγματικά, ανεκτίμητη και αναντικατάστατη.

Η κοινωνία μας έχει ανάγκη τη νέα γενιά, τις ιδέες σας και τη δυναμική σας.

Καλή επιτυχία σε όλες και σε όλους!

Το μέλλον σας ανήκει!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ (Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης – Βουλευτής Φθιώτιδας): Αγαπητή υποψήφια και αγαπητέ υποψήφιε,

Απόψε το βράδυ σκέφτεσαι, εδώ και μέρες, πως δε θα κοιμηθείς. Από το άγχος και την αγωνία. Σκέφτεσαι με τις ώρες, τι στο καλό θέμα θα «πέσει» αύριο στην έκθεση, αν θα «πιάσεις» τη σχολή που θες, τι έκανες και το περνάς όλο αυτό και κάπου μέσα στο χάος περνούν από το μυαλό σου και οι καλοκαιρινές διακοπές και η ανεμελιά με τους φίλους, που τόσο πολύ σου έλειψε.

Να ήξερες πόσο σε νιώθω, αναπολώντας βέβαια και όχι αναθεματίζοντας αυτές τις στιγμές. Το ίδιο βράδυ πέρασα το 1991. Τι και αν ήταν 30 χρόνια πίσω  – επετειακή ημέρα – ακόμα θυμάμαι να κοιτώ τους τέσσερις τοίχους γύρω και να αναρωτιέμαι, γιατί η ζωή να κυλά εκεί έξω και εγώ 17 χρονών να είμαι κλεισμένος μέσα σ΄ ένα δωμάτιο.

Εσένα, όμως, σε θαυμάζω παραπάνω από κάθε άλλο υποψήφιο τα τελευταία 30 χρόνια που μεσολάβησαν. Ξέρεις γιατί;

Γιατί, άλλους τους στιγματίζει αυτή η εμπειρία και άλλους όχι. Άλλοι δεν θέλουν καν να τη θυμούνται και τους πιάνει άγχος μόνο και μόνο στη σκέψη και άλλοι διαγράφουν σταδιακά από το θυμικό τους ξενύχτια, άγχος, γκρίνια και νεύρα και τους μένει μόνο μια γλυκιά ανάμνηση.

Δεν έχει καμία σημασία σε ποια κατηγορία ανήκω εγώ, 30 χρόνια μετά. Σημασία έχει σε ποια κατηγορία θα ανήκεις εσύ, που τη Δευτερά εφοδιασμένος με τυχερό στυλό, γούρια, εικονίτσες, την ευχή των γονιών σου και τις συμβουλές των καθηγητών σου θα πας να γράψεις. 

Εσύ φίλη μου και εσύ φιλέ μου δεν θα ανήκεις σε καμία από τις 2 κατηγορίες. Και γι αυτό σε θαυμάζω περισσότερο. Όχι γιατί δεν το θες ή γιατί δεν το επιδίωξες να ανήκεις σε καμία από τις δύο. Μα γιατί, αντί για κοπάνες από το φροντιστήριο και άγχος για το επαναληπτικό διαγώνισμα εφ’ όλης της ύλης Κυριακή πρωί, θα έχεις να θυμάσαι μπόλικες καραντίνες, τηλεμαθήματα και ατέλειωτες ώρες συντροφιά με τους φίλος σου από … απόσταση.

Πέρασες τα 2 πιο δύσκολα μαθητικά χρόνια και τα 2 πιο όμορφα εφηβικά κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες. Εσύ, όμως, κατάφερες να αναμετρηθείς με κάθε δυσκολία που παρουσιάστηκε μπροστά σου. Εσύ αναμετρήθηκες με το χρόνο και τον νίκησες. Εσύ αναμετρήθηκες με τις εκατοντάδες σελίδες, που έπρεπε να μάθεις απ’ έξω. Εσύ αναμετρήθηκες με την κούραση, που τα βράδια κυρίως, γινόταν ο χειρότερος εχθρός σου. Εσύ αναμετρήθηκες με τις χιλιάδες λέξεις, που χόρευαν τρελό χορό μπροστά στα μάτια σου, που εσύ πάσχιζες να κρατήσεις ανοιχτά. Εσύ αναμετρήθηκες με το άγχος της οικογενειακής επιβίωσης, καθώς μάλλον κάποιο μέλος στην οικογένεια ήταν η δουλειά του σε αναστολή. Εσύ αναμετρήθηκες με την απουσία των φίλων σου και των συμμαθητών σου από την καθημερινότητα σου. Εσύ έπρεπε να μάθεις να κάνεις μάθημα μπροστά από μια οθόνη. Εσύ δεν μπορούσες να πας για έναν καφέ να ξεσκάσεις. Εσύ αισθάνθηκες διπλά παγιδευμένος. Εσύ αναμετρήθηκες με τους φόβους και τις φωνές απογοήτευσης που έβγαιναν από μέσα σου, ενώ στο μυαλό σου γύριζαν και άγνωστες μέχρι πρότινος λέξεις, όπως καραντίνα, εγκλεισμός και πανδημία. Εσύ αναμετρήθηκες με το βάρος της δουλειάς που είχες να φέρεις εις πέρας και οφείλω να ομολογήσω ότι εσύ είσαι ένας πραγματικός στρατιώτης.

Γιατί εσύ τα κατάφερες!

Η ζωή σου, σου ανήκει. Και το απέδειξες. Και φέτος και πέρσι.

Στηρίξου στις δυνάμεις σου, γιατί σου το οφείλεις και δεν το οφείλεις σε κανέναν άλλον.

Κοίτα το στόχο σου κατάματα, όπως κοίταξες δύο σχολικές χρονιές και τις δοκιμασίες που ανοίχτηκαν μπροστά σου και είμαι σίγουρος πως θα τα καταφέρεις.

Είσαι νικητής πριν καν βαθμολογηθείς, γι’ αυτό και είσαι ένας ξεχωριστός υποψήφιος.

Αν ο γιος μου έδινε πανελλαδικές αύριο μαζί σου, δεν θα του έλεγα τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο, απ’ όσα έγραψα σ εσένα.

Καλή επιτυχία και Καλή δύναμη!

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΤΡΩΝΙΑΣ (Βουλευτής Φθιώτιδας): Από αύριο, μαθήτριες και μαθητές ξεκινούν τις Πανελλαδικές εξετάσεις.
Σε μια πρωτόγνωρη συγκυρία, καλούνται να ξεπεράσουν τις επιπτώσεις και το βαρύ περιβάλλον που δημιουργήθηκε όλο αυτό το διάστημα από την πανδημία και να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό στη μάχη για το μέλλον τους.
Έχω ζήσει τις πανελλαδικές εξετάσεις και ως μαθητής και ως γονιός και γνωρίζω την ένταση και το βάρος που έχουν παιδιά και οικογένειες όλη αυτή την περίοδο.
Όμως πιστέψτε με, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, είναι βέβαιο ότι, από αυτόν τον αγώνα όλοι θα βγουν δυνατότεροι και τα παιδιά, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, θα έχουν βάλει ένα γερό θεμέλιο για το μέλλον τους.
Εύχομαι λοιπόν σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, να έχουν δύναμη, υγεία και να  επιτύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, να μην πάψουν ποτέ να ονειρεύονται και να βάζουν νέους στόχους γιατί η ζωή μας δίνει πολλές ευκαιρίες και είναι σημαντικό κάθε δοκιμασία να την αντιμετωπίζουμε με ψυχραιμία, σοβαρότητα και να αντλούμε από αυτή την μεγαλύτερη δυνατή εμπειρία.

      Καλή Επιτυχία !!!

ΘΕΜΗΣ ΧΕΙΜΑΡΑΣ (Βουλευτής Φθιώτιδας): «Τη Δευτέρα ο αγώνας των πανελληνίων εξετάσεων ξεκινά.

Ύστερα από μία δύσκολη και πρωτόγνωρη χρονιά, όπου κλήθηκες να μελετήσεις και να διδαχθείς μέσα από μία οθόνη, όπου σου ζητήθηκε να μείνεις στο σπίτι μακριά από το σχολείο και την παρέα σου, τώρα είναι η στιγμή που μπαίνεις στη μάχη για μία θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Μπορεί να αισθάνεσαι φόβο, άγχος, αβεβαιότητα. Πάρε μια βαθιά ανάσα. Μπορείς να καταφέρεις ότι βάλεις στο νου σου αρκεί να έχεις καθαρή σκέψη, ηρεμία και επιμονή.

Στην πρώτη σου αυτή δοκιμασία στο δρόμο προς την ενηλικίωση, δεν είσαι μόνος, δεν είσαι μόνη.

Οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί στάθηκαν στο πλευρό σου και είναι ήδη περήφανοι για σένα.

Στο νέο κεφάλαιο που αρχίζεις, θα συναντήσεις πολλές ευκαιρίες και διαφορετικά μονοπάτια για να επιλέξεις.

Με πίστη στα όνειρα και στις επιθυμίες σου, θα βρεις αυτό που σου ταιριάζει.

Το μέλλον ανήκει σε εσένα! Ανοίξτε τα φτερά σου και κατακτήστε το!

Εύχομαι όλοι σου οι κόποι και οι θυσίες να ανταμειφθούν! Καλή επιτυχία!»

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΚΙΩΤΗΣ (Βουλευτής Φθώτιδας): Η σκέψη ολόκληρης της κοινωνίας βρίσκεται σε εσάς, στις μαθήτριες και τους μαθητές, που μέσα από τις Πανελλαδικές εξετάσεις θα διεκδικήσετε μια θέση στο μέλλον σας. Οι ιδιαίτερες συνθήκες, που προέκυψαν στην εκπαιδευτική διαδικασία λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, έχουν καταστήσει ιδιαιτέρως δύσκολη την προετοιμασία για την εισαγωγή σας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση κι αυτό σας το αναγνωρίζουν όλοι.

Στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς που πέρασε δώσατε μια άνιση μάχη ενάντια στο χρόνο και στις γνώσεις που έπρεπε να αποκτήσετε για να γίνουν ικανότητα σκέψης. Είμαι όμως απολύτως σίγουρος πως με δημιουργική ψυχραιμία και ήρεμη σκέψη θα ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις των Πανελλαδικών εξετάσεων διότι τα ψυχικά αποθέματα της γενιάς σας είναι αστείρευτα και πάνω σ’ αυτά θα οικοδομηθεί η Ελλάδα του αύριο, που όλοι οραματιζόμαστε. Γι’ αυτό λοιπόν, να γνωρίζετε πως σήμερα δε δίνετε εξετάσεις μόνο για εσάς τους ίδιους, τους καθηγητές και τις οικογένειές σας, που μόχθησαν για να σας προσφέρουν την καλύτερη δυνατή μόρφωση, αλλά για την ίδια τη χώρα μας που σας έχει ανάγκη και στηρίζει την ελπίδα της σε εσάς!

Εύχομαι να έχετε την επιτυχία που ονειρεύεστε. Το μέλλον είναι μπροστά σας και σας περιμένει.

ΣΟΥΛΑ ΣΤΙΒΑΚΤΗ (Δήμαρχος Αμφίκλειας-Ελάτειας): Γεμάτη σταυροδρόμια η ζωή μας… Ένα εκ των σημαντικότερων αποτελούν και οι Πανελλήνιες εξετάσεις!

Άλλα οδηγούν στο όνειρο, άλλα σε αδιέξοδο, σε άλλα ο δρόμος είναι βατός, σε άλλα κακοτράχαλος, αλλού υπάρχει σήμανση, αλλού χάνεις τον προσανατολισμό, όμως παντού υπάρχει η επιλογή αλλαγής πορείας!

Για όλους τους απόφοιτους της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οι πανελλήνιες αποτελούν κομβικό σημείο. Ένα μακρύ ταξίδι προετοιμασίας και σκληρής δουλειάς φθάνει στο τέλος του και ένα νέο γεμάτο όνειρα και ελπίδες ξεκινά! Ασχέτως αποτελέσματος, όμως, αυτό που μετρά πάντοτε είναι η προσπάθεια, η επιμονή και η μετατροπή της οποιασδήποτε αποτυχίας σε δύναμη!

Εν όψει της έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων εύχομαι σε όλους τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, που έδωσαν τη δική τους μάχη, καλή δύναμη και σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες καλή επιτυχία! Να θυμάστε ότι τίποτα δεν σταματά εδώ και τίποτα δεν κρίνεται από μία άτυχη στιγμή. Να έχετε πίστη στον εαυτό σας και σε όλα τα μονοπάτια που ανοίγονται μπροστά σας να διαλέγετε πάντα τα πιο δύσκολα. Είναι εκείνα με την ομορφότερη θέα…

ΜΠΑΜΠΗΣ ΛΙΟΛΙΟΣ (Δήμαρχος Δομοκού): Αγαπητά μας παιδιά,

Με αφορμή την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων, εύχομαι σε όλους τους συμμετέχοντες καλή επιτυχία στην πρώτη μεγάλη σας δοκιμασία.

Εύχομαι το αποτέλεσμα να ανταμείψει τους κόπους σας και να αποτελέσει την αρχή για ένα νέο κύκλο γνώσεων και εμπειριών.

Πιστέψτε στον εαυτό σας και στις ικανότητές σας! Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις δεν είναι μονόδρομος, αλλά η επιμονή, η αποφασιστικότητα και η πίστη στις δυνάμεις σας είναι στοιχεία που βοηθούν στην κατάκτηση των ονείρων σας.

Καλή δύναμη στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που μοιράζονται τα άγχη και τις αγωνίες σας.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΖΕΚΕΝΤΕΣ (Δήμαρχος Λοκρών): Από αύριο και για δύο εβδομάδες είναι μια περίοδος που οι σκέψεις μας είναι κοντά στους μαθητές της Γ’ Λυκείου.

Ένα όμορφο ταξίδι στα θρανία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τελειώνει και η σκληρή προσπάθεια χρόνων για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς μπαίνει στην τελική της ευθεία.

Οι εξετάσεις αυτές θα σηματοδοτήσουν για όλους εσάς, μαθητές και μαθήτριες την έναρξη ενός άλλου νέου ταξιδιού είτε στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση είτε στην αγορά εργασίας.

Για να φτάσετε ως εδώ χρειάστηκε κόπος, προσήλωση, οργάνωση, πίστη στον εαυτό σας και τα όνειρά σας, ειδικά αυτή τη δεύτερη, πολύ δύσκολη για όλους χρονιά της πανδημίας! Και ήρθε η στιγμή να ανοίξετε να φτερά σας και με την εμπειρία που έχετε συσσωρεύσει από τη σχολική περίοδο να κάνετε βήματα ζωής, της δικής σας ζωής!

Ως Δήμαρχος Λοκρών σας εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία, καλή δύναμη και καλά αποτελέσματα στο τέλος αυτής της διαδρομής!

Εύχομαι όλες και όλοι να ανταμειφθείτε για τους κόπους σας και έχετε τα εγκάρδια συγχαρητήριά μου για την προσπάθειά σας! Το άγχος δεν θα βοηθήσει τις ημέρες αυτές. Η ψυχραιμία και η συγκέντρωση μπορούν να σας βοηθήσουν να πετύχετε τους στόχους σας.

Οι Πανελλήνιες Εξετάσεις είναι μια από τις πολλές μάχες που θα κληθείτε να δώσετε στη μετέπειτα ζωή σας. Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα να θυμάστε ότι η ζωή σας δεν κρίνετε μόνο από αυτές. Μην σταματήσετε να κυνηγάτε τα όνειρά σας, τους στόχους σας! Πιστέψτε στον εαυτό σας και στις δυνάμεις σας με τα εφόδια που έχετε αποκτήσει και θα αποκτήσετε στην πορεία.

Όλοι και όλες σας έχετε την αμέριστη συμπαράστασή μου, τη θετική μου σκέψη και τις ευχές μου για καλή επιτυχία στις εξετάσεις, για καλή επιτυχία στη ζωή σας!

  ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΣΤΕΡΓΙΟΥ (Δήμαρχος Στυλίδας): Αγαπητές μου μαθήτριες και αγαπητοί μου μαθητές,

            Άλλη μία δύσκολη και πρωτόγνωρη σχολική χρονιά φθάνει στο τέλος της. Είμαι σίγουρη όμως ότι βγήκατε όλοι νικητές από αυτή τη δοκιμασία, και πιο δυνατοί από ποτέ, είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις που θα συναντήσετε στη ζωή σας.

Οι Πανελλήνιες εξετάσεις είναι μια πρώτη σοβαρή διαδικασία αξιολόγησης που πρέπει να αντιμετωπίσετε με ηρεμία και αυτοπεποίθηση. Πρέπει να καταλάβετε ότι η επιτυχία έχει πολλούς άξονες και μόνο ένας από αυτούς είναι η εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, όπως και ότι δεν αποτελεί κριτήριο για την μετέπειτα πορεία της ζωής σας.  

Καθένας από εσάς έχει κρυμμένες δυνατότητες και ταλέντα που θα ανακαλύψετε στο μέλλον και είναι βέβαιο ότι όλοι, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, θα έχετε στη διαδρομή αυτή πολλές άλλες ευκαιρίες για να πετύχετε τους στόχους σας και να δώσετε το θετικό σας στίγμα στην κοινωνία μας.

Με ψυχραιμία και δύναμη διώξτε το άγχος, αντιμετωπίστε αυτή τη δοκιμασία με ηρεμία, με αυτοπεποίθηση, με σιγουριά.

            Σε αυτή τη σημαντική στιγμή της ζωής σας που αρχίζει τη Δευτέρα, η σκέψη μου θα είναι κοντά σας, γνωρίζοντας ότι με νηφαλιότητα, αισιοδοξία και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σας θα τα καταφέρετε!

Σας εύχομαι μέσα από την καρδιά μου ως δήμαρχος, ως εκπαιδευτικός και κυρίως ως μητέρα καλή δύναμη και καλή επιτυχία!

 

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ (Αρχηγός μείζονος μειοψηφίας Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων): Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες και όλους εσάς, τις μαθήτριες και τους μαθητές, που ξεκινάτε τη δοκιμασία για την είσοδό σας στο κόσμο της γνώσης για ένα καλύτερο “αύριο”.  

Χρειάζεστε καθαρό μυαλό και ψυχραιμία σ’ αυτή την απαιτητική διαδικασία που φέτος γίνεται ακόμη πιο δύσκολη μέσα στις πρωτόγνωρες συνθήκες της πανδημίας.  

 Ας έχετε πάντα στο μυαλό σας πως βρίσκεστε σε ένα από τα πολλά σταυροδρόμια μιας υπέροχης διαδρομής, της ενήλικης ζωής σας!   

Με πίστη στις δυνάμεις σας, θα τα καταφέρετε, όποιο δρόμο και αν τελικά ακολουθήσετε.  

Καλή δύναμη!  

ΕΛΕΝΗ ΜΠΕΝΙΑΤΑ (Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας): Αγαπητοί μαθητές, αγαπητές μαθήτριες, υποψήφιοι/ες των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2021,

Με την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων ολοκληρώνεται ένας ανεπανάληπτος κύκλος της ζωής σας, που πιστεύω ότι θα θυμάστε πάντα με νοσταλγία. Είναι αλήθεια ότι διανύσαμε μια σχολική χρονιά, πρωτόγνωρη και δύσκολη. Όμως βγήκατε νικητές και θεωρώ πιο δυνατοί και προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσετε προκλήσεις και δοκιμασίες.

Θα ήθελα να σας ευχηθώ από καρδιάς ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στους στόχους σας και να σας προτρέψω να ακολουθήσετε με επιμονή τα όνειρά σας!

Πιστέψτε βαθιά  μέσα σας ότι επιτυχία σε αυτές τις εξετάσεις δεν είναι απαραίτητα το καλό αποτέλεσμα.

Επιτυχία είναι η «μαγεία της θετικής σκέψης», που είναι βέβαιο πως βοηθά να αντιμετωπίζουμε την κάθε δυσκολία στη ζωή μας με αισιοδοξία, αυτοέλεγχο και αποτελεσματικότητα.

Επιτυχία είναι να πιστέψτε βαθιά μέσα σας ότι είστε φτιαγμένοι για πολύ σπουδαιότερα πράγματα στη ζωή σας και ότι ένα διαγώνισμα δεν μπορεί να σταματήσει τα όνειρα και τα ταλέντα σας!!!

Γιατί επιτυχία και ευλογία μαζί είναι, να είσαι  18 ετών και να μπορείς να ονειρεύεσαι!!!

Διώξτε το άγχος, αντιμετωπίστε αυτή τη δοκιμασία με ηρεμία, με αυτοπεποίθηση, με σιγουριά. Συγκεντρωθείτε στο στόχο σας και διεκδικήστε το μέλλον σας με αισιοδοξία, με σιγουριά, με πίστη στις δυνάμεις σας. Να είστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρετε.

Θεωρώ σημαντικό να ευχαριστήσω όλους τους εκπαιδευτικούς, τις διοικητικές και υποστηρικτικές υπηρεσίες μας, που εργάστηκαν συστηματικά για την προετοιμασία των εξετάσεων και σε όλη τη διάρκειά τους θα βρίσκονται στο πλάι σας. Παρά τις «ιδιαίτερες» συνθήκες, όλα είναι έτοιμα για να πραγματοποιηθούν απρόσκοπτα οι πανελλαδικές εξετάσεις.

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες, να θυμάστε ότι αυτές τις «απαιτητικές» ημέρες  δεν είσαστε μόνοι σας. Έχετε δίπλα σας  την οικογένειά σας, τους φίλους σας και τους Δασκάλους σας.  Στεκόμαστε όλοι κοντά σας με αγάπη και προσδοκία, είσαστε ό,τι  ωραιότερο και πολυτιμότερο έχουμε. Πιστεύω, πιστεύουμε σε εσάς!!! Μπορείτε να χτίσετε το μέλλον που ονειρεύεστε και που σας αξίζει.

Εκ μέρους όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας   

Σας εύχομαι ολόθερμα ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ και ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για οποιαδήποτε βοήθεια, διευκρίνιση ή προβληματισμό σας, μπορείτε να απευθύνεστε στις γραμμές υποστήριξης που έχουμε δημιουργήσει στην Περιφερειακή Διεύθυνση και στους συνδέσμους:

Α. Γενικές πληροφορίες  – εγκύκλιοι Πανελλαδικών Εξετάσεων : https://stellad.pde.sch.gr/new/%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b9%ce%b5%cf%83/

Β. Γραμμή Ψυχολογικής υποστήριξης μαθητών:

https://stellad.pde.sch.gr/new/8539/

ΔΕΕΠ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΝΔ: Σήμερα  ξεκινάει μία δύσκολη δοκιμασία, ίσως η πρώτη από τις πολλές που έχετε να δώσετε στη ζωή σας. Οι εξετάσεις αυτές, αν και αποτελούν σημαντικό σταθμό στην πορεία σας, δεν είναι μονόδρομος. Να είστε σίγουροι ότι με καλή προετοιμασία, δύναμη και αισιοδοξία θα φέρετε εις πέρας την προσπάθεια σας με επιτυχία.

Στο διάστημα που μεσολάβησε από το ξέσπασμα της πανδημίας, στην πρωτόγνωρη αυτή εμπειρία, γίναμε μάρτυρες της γενναιότητας με τη οποία αντιμετωπίσατε τις μεγάλες αλλαγές στη ζωή σας, την μαθητική και την προσωπική.

Και με την ίδια γενναιότητα, ξέρουμε ότι θα αντιμετωπίσετε και τις πανελλήνιες εξετάσεις, οι οποίες αποτελούν μόνο μία στάση, σημαντική αλλά όχι καθοριστική, στη μεγάλη πορεία της ζωής σας που τώρα αρχίζει να διαγράφεται.

Καλή δύναμη και υπομονή, επίσης, στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που μοιράζονται τις αγωνίες σας, σας υποστηρίζουν και σας ενθαρρύνουν στην προσπάθειά σας.

Καλή επιτυχία και καλή πρόοδο σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριές μας.

ΝΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΚΙΝΑΛ: Η Ν.Ε. Φθιώτιδας του Κινήματος Αλλαγής εύχεται καλή επιτυχία στις μαθήτριες και στους μαθητές που μπαίνουν τη δοκιμασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Σε μία οριακή συγκυρία για τη χώρα μας, λόγω της πανδημίας, είναι γεγονός ότι η Παιδεία είναι από τους τομείς που έχουν υποστεί τα βαρύτερα πλήγματα. Η αναστολή της δια ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας και η λειτουργία της σε συνθήκες τηλεκπαίδευσης είχαν σίγουρα αρνητικές επιπτώσεις σε όλους τους εμπλεκομένους ενώ η κυβέρνηση της ΝΔ  δεν έπραξε τ’  αυτονόητα ώστε αυτές ν’ αμβλυνθούν.

Παρόλα αυτά, οι μαθητές καλούνται να δώσουν τον αγώνα  για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με την αμέριστη συμπαράσταση των γονέων και των  εκπαιδευτικών, που επίσης αξίζουν συγχαρητήρια.

Πρόκειται για έναν αγώνα σκληρό που θα πρέπει να τον αντιμετωπίσουν ως πρόκληση  κι ευκαιρία ν’ αποδείξουν στους εαυτούς τους ότι με θέληση κι εργατικότητα κάθε εμπόδιο μπορεί να καμφθεί.

Είναι επίσης ένας αγώνας το αποτέλεσμα του οποίου δεν αποτελεί το τέλος της ζωής τους αλλά την αφετηρία των μεγάλων μαχών που έχουν να δώσουν ως ενήλικες.

Καλή Επιτυχία σε όλες και όλους !

Σχετικές αναρτήσεις

Το φετινό πρόγραμμα των Πανελλήνιων εξετάσεων

efthia

Σεμινάριο ΠΕΚΕΣ Στερεάς: «Σχολείο και ΔΕΠ-Υ»

efthia

Αρχίζουν αύριο οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις στα Λύκεια

efthia
Φόρτωση....

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο