Ζητούν απαντήσεις για εργασίες στο νέο αμαξοστάσιο του Δήμου Λαμιέων

share on:

Ερώτηση από τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, Γιάννη Ρούλια και Θοδωρή Αρναούτογλου, προς τον Δήμαρχο Λαμιέων, η οποία κοινοποιήθηκε σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους, κατατέθηκε προχθές σχετικά με εργασίες στο νέο αμαξοστάσιο του Δήμου.

Ειδικότερα:

Προ ολίγων ημερών  ήρθαν στο φως της δημοσιότητας σειρά  από δημοσιεύματα , τόσο στον ηλεκτρονικό τύπο  όσο και σε ραδιοφωνικές εκπομπές, σχετικά με τη διαδικασία κατεδάφισης επικίνδυνου και σαθρού βράχου στο νέο αμαξοστάσιο του δήμου  Λαμιέων.

Τα συγκεκριμένα  δημοσιεύματα εγείρουν  ζητήματα πολίτικης πρακτικής  και υπηρεσιακής  νομιμότητας.

Στην οικονομική επιτροπή της 20/10/2020  ζητήθηκε από την αντιπολίτευση ενημέρωση σχετικά με το πώς εργάζεται στον χώρο αυτό μηχάνημα, ποιος  είναι ο ανάδοχος, ποια υπηρεσία το επιβλέπει, πόσο κοστολογείται.

Αντί να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις, όπως όφειλαν, δήλωσαν άγνοια και μας   εγκάλεσαν, γιατί ελέγχουμε την διοίκηση και ζητούμε ενημέρωση από την οικονομική υπηρεσία. Προφανώς δεν συμμερίζονται την βασική αρχή του «διοικείν», ότι το δημόσιο συμφέρον διασφαλίζεται με την νομιμότητα και την διαφάνεια στην άσκηση της διοίκησης.

Μέτα τα δημοσιεύματα εγείρονται σοβαρά ζητήματα  πολιτικής διαχείρισης. Το δημοτικό συμβούλιο ως κυρίαρχο όργανο  πρέπει να ενημερώνεται και γι’ αυτό ζητάμε από τον Δήμαρχο να δώσει απαντήσεις στα παρακάτω ερωτήματα.

α) Πότε έγινε η απόφαση  ανάληψη υποχρέωσης;

β) Σε ποιον έγινε η ανάθεση, ποτέ και ποιο είναι το πόσο αυτής;

γ) Ποια  είναι η τεχνική έκθεση;

δ) Ποια η ασφάλεια που παρέχεται στον ανάδοχο με δεδομένο ότι το  έδαφος είναι σαθρό και επικίνδυνο;

ε) Ποιος επιβλέπει το έργο  και καταγράφει τις εργασίες  που γίνονται και στα πλαίσια ποιας  τεχνικής έκθεσης;

Αφήστε μια απάντηση