Ζωντανεύει και πάλι η ΠΕΛ!

share on:

Aνοίγει ο δρόμος για την σύσταση φορέα, στον οποίο θα συμμετέχουν ο Δήμος Λαμίας, η Περιφέρεια Στερεάς και το Επιμελητήριο Φθιώτιδας, και θα ασχοληθεί με την διοίκηση, την διαχείριση και την αξιοποίηση των ακινήτων της Έκθεσης και για την επαναλειτουργία της εκθεσιακής περιόδου.

Αυτό ανακοίνωσε χθες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων ο Δήμαρχος Νίκος Σταυρογιάννης, ο οποίος έκανε γνωστό ότι στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης περιλαμβάνονται 9 άρθρα για την ΠΕΛ.

Ο κ. Σταυρογιάννης δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Ένα όνειρο, που κάποιοι χαρακτήριζαν ως άπιαστο, ξεκινά να γίνεται πραγματικότητα.

Η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, η ξεχωριστή αυτή έκταση μέσα στον ιστό της πόλης, ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες και ενέργειες ετών, περιέρχεται με βάση το Πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης σε νέο φορέα, τη διοίκηση του οποίου αναλαμβάνει ο Δήμος Λαμιέων.

Με βάση τα όσα αναφέρονται στο άρθρο 59 για το σκοπό ίδρυσης του νέου αυτού φορέα που θα έχει τη μορφή Αναπτυξιακής Α.Ε των ΟΤΑ, αυτός μπορεί να καταστεί λειτουργικός σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Εμείς από την πλευρά μας, έχουμε ήδη επεξεργαστεί τη διοργάνωση της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας από το νέο φορέα που πρέπει να είναι αντάξια των προσδοκιών που δημιουργούνται και των νέων δυνατοτήτων μας.

Και δεν σταματάμε εκεί.

Όπως έχουμε δηλώσει και στο παρελθόν, στόχος μας είναι ο νέος φορέας να διαχειρίζεται και να λειτουργεί:

– μόνιμο εκθεσιακό, συνεδριακό και πολιτιστικό κέντρο,

– χώρο όπου σε συνεργασία με πανεπιστημιακά ιδρύματα και άλλους φορείς να λειτουργεί κέντρο καινοτομίας και έρευνας,

– ξεχωριστό χώρο πληροφόρησης, συμβουλευτικής βοήθειας και υποστήριξης προς τις τοπικές εμπορικές και αγροτικές επιχειρήσεις με στόχο τη διευκόλυνση επιχειρηματικών επαφών και την προώθηση των εξαγωγών των τοπικών μας προϊόντων προς τις διεθνείς αγορές.

Καθιστούμε έτσι την ΠΕΛ βασικό μοχλό ανάπτυξης όχι μόνο για τη Λαμία και το Δήμο μας αλλά και για ολόκληρη την Περιφέρεια και την Κεντρική Ελλάδα!»

ΔΕΙΤΕ το  νομοσχέδιο που αναφέρεται στη δημιουργία του νέου φορέα της ΠΕΛ και την κατάργηση του σημερινού (άρθρα 58-66 και σελίδες 113-118).

Αφήστε μια απάντηση