Ημερίδα Ψυχικής Υγείας στην Αμφίκλεια

share on:

Η Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας Π. Σακελλαρόπουλος σε συνεργασία με τον Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας, το Κέντρο Υγείας Αμφίκλειας, το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας, το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας και τον Κοι.Σ.Π.Ε. «Ανεμώνη» συνδιοργανώνουν ημερίδα για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας.

Η Ημερίδα με θέμα «Προαγωγή της Ψυχικής Υγείας – Φωτίζοντας τις μαύρες σκέψεις, δίνοντας νόημα στη ζωή» θα διεξαχθεί την Τετάρτη 30 Οκτώβρη (18.00) στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Αμφίκλειας.

  Στόχος της Ημερίδας είναι η ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας (10 Οκτώβρη), η οποία φέτος αφιερώνεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) στην πρόληψη της αυτοκτονικότητας.

Εστιάζει όχι απλά στην καταπολέμηση των παραγόντων κινδύνου, αλλά κυρίως στην ενίσχυση της ψυχικής υγείας τόσο σε ατομικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο δημόσιας υγείας, μέσω της ανάπτυξης των ατομικών δεξιοτήτων, της ενδυνάμωσης των ατομικών ικανοτήτων αντιμετώπισης των στρεσογόνων γεγονότων της ζωής, καθώς και μέσω της κατάλληλης ενημέρωσης, εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης των φορέων της κοινότητας που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την ψυχική υγεία.

Στόχος είναι να αξιοποιήσουμε τις εσωτερικές δυνάμεις, το οικογενειακό και φιλικό κύκλο, τα κοινωνικά δίκτυα καθώς και τα περιβαλλοντικά ερεθίσματα, ώστε να θωρακίσουμε τους εαυτούς μας απέναντι στις δύσκολες συνθήκες.

Αφήστε μια απάντηση