Η αλληλεγγύη είναι η δύναμή μας!

share on:

       Πορευόμενοι προς τις γιορτές των Χριστουγέννων μαθητές,  εκπαιδευτικοί και γονείς του  Δημοτικού Σχολείου Κομποτάδων – Μεξιατών συνεργάζονται αρμονικά  δείχνοντας στην πράξη τι σημαίνει ανθρωπιά και αλληλεγγύη.

       Με το σύνθημα ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ – ΠΡΟΣΦΕΡΩ – ΑΝΤΑΛΛΑΖΩ – ΣΤΗΡΙΖΩ  επαναλαμβάνουν και φέτος τις δράσεις που ξεκίνησαν το 2018  με στόχους:

α. Την καλλιέργεια αλληλεγγύης μεταξύ των παιδιών των σχολείων και

β. Τη στήριξη δομών που προσφέρουν κοινωνικό έργο με  συλλογή τροφίμων για το «Χαμόγελο του παιδιού».

Περιμένουν και τη συμμετοχή όλων!

           Συγκεντρώνουν:

Παιδικά  είδη ( ρούχα, παπούτσια, βιβλία, παιχνίδια) τα οποία είτε δεν χρειάζονται πια τα παιδιά είτε προτιμούν να τα προσφέρουν για να φανούν περισσότερα χρήσιμα σε συμμαθήτριες  και συμμαθητές τους.

Κάθε παιδί, ακόμα και αν δεν προσφέρει κάτι, θα έχει τη δυνατότητα να πάρει αυτό που χρειάζεται. Τα είδη που θα περισσέψουν θα διατεθούν σε παιδιά εκτός  του σχολείου.

Τρόφιμα  που διατηρούνται εκτός ψυγείου για να παραδοθούν  στη δομή «Χαμόγελο του παιδιού» και σε παιδιά της περιοχής που έχουν ανάγκη.

      Πρωταγωνιστές οι ίδιοι οι μαθητές. Αρωγοί και συντονιστές οι δάσκαλοι και οι  γονείς. Να σημειωθεί ότι η προετοιμασία της δράσης και η υλοποίησή της γίνεται χωρίς να χαθεί ούτε μια ώρα μαθήματος.

       Η συλλογή  πραγματοποιείται καθημερινά τις ώρες :

       08.00 – 08.15,  09.40 – 10.00, 11.30 – 11.45, 12.25 – 12.35

       Η  “ανταλλαγή” παιδικών ειδών θα γίνει :

       Στις Μεξιάτες : από 13 μέχρι 17 Δεκεμβρίου

       Στις Κομποτάδες : από 18 μέχρι 20 Δεκεμβρίου

       Πρόκειται για ένα “μάθημα ζωής” με στόχο να κατανοήσουν όλοι ότι υπάρχουν αξίες  που δεν αγοράζονται, αξίες που διαμορφώνουν συνειδήσεις και στάση ζωής.

***  Τηλ. Επικοινωνίας : 2231096351 και 6977621328

Αφήστε μια απάντηση