Η Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο ΕΒΕ Φθιώτιδας

Την Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ι. Λαλιώτου υποδέχθηκε σήμερα ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας Θανάσης Κυρίτσης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Τμήματος Πληροφορικής Γ. Σταμούλης, ο Επικ. Καθηγητής Γ. Σταμπουλής, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας  Στερεάς Ελλάδος Α. Κακαρούντας καθώς και τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου.

Στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας που έχει υπογράψει το Επιμελητήριο με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αναλύθηκαν τεχνικά ζητήματα σχετικά με την επιμόρφωση και κατάρτιση των μελών του ΕΒΕ που αφορούν την επιχειρηματικότητα και την τεχνολογία.

Επιπλέον, τέθηκαν οι βάσεις ώστε μέσα από ένα οργανωμένο πλέγμα δραστηριοτήτων η συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων να έχει ουσιαστικά αποτελέσματα για την επιχειρηματική κοινότητα.

 

Στο γραφείο του Δημάρχου

Στη συνέχεια η νέα Διοίκηση του ΕΒΕ Φθιώτιδας επισκέφθηκε το Δήμαρχο Λαμιέων Νίκο Σταυρογιάννη στο γραφείο του. Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι Γιώργος Ζαγκανάς και Γιώργος Λάμπρου και ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Κυρίτσης.

Στα ζητήματα που συζητήθηκαν, δεν θα μπορούσε να λείπει η ΠΕΛ και η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει, καθώς και οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την αναστροφή του αρνητικού κλίματος στην τοπική οικονομία.

Μεταξύ άλλων συμφωνήθηκε η συνεργασία για την από κοινού υλοποίηση δράσεων για την αύξηση της επισκεψιμότητας στην πόλη της Λαμίας όπως και για την υποστήριξη του τοπικού επιχειρείν.

Επίσης έγινε συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις του τόπου καθώς επίσης και η δρομολόγηση κοινών πρωτοβουλιών για την τόνωση της επιχειρηματικότητας και τη στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων.

Τέλος συμφωνήθηκε να συσταθεί αρμόδια επιτροπή η οποία θα απαρτίζεται από διοικητικά μέλη του Επιμελητηρίου και του Δήμου η οποία θα συνεργάζεται σε μόνιμη βάση για την ανάπτυξη επωφελών δράσεων και την επίλυση προβλημάτων.

Αφήστε μια απάντηση