Η Διοίκηση της 5ης ΥΠΕ στην παρουσίαση του Σχεδίου Δράσης κατά του Καπνίσματος

share on:

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας παρουσίασε  το Εθνικό Σχέδιο Δράσης κατά του Καπνίσματος, παρουσία και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στην εκδήλωση, στην οποία το παρόν έδωσαν τόσο ο δ/τής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης όσο και ο υποδ/τές  Ηλίας Τσιαούσης και Σταύρος Παπαγεωργίου, παρουσιάστηκαν αναλυτικά οι βασικοί άξονες του  ολοκληρωμένου Εθνικού Σχεδίου Δράσης κατά του Καπνίσματος, ενός σχεδίου που ενισχύει και θωρακίζει την καθολική εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου με σεβασμό και ευαισθησία για όλους τους πολίτες και ιδιαιτέρως τα παιδιά.

Ο κ. Κικίλιας απεύθυνε ανοικτή πρόσκληση για τη δημιουργία μιας ευρύτερης κοινωνικής συμμαχίας, γα έναν εθνικό στόχο Υγείας, για μια καλύτερη ζωή για όλους τους πολίτες.

Ο Πρωθυπουργός αναφερόμενος στην εμπεδωμένη πλέον γνώση για τις βλαπτικές συνέπειες του τσιγάρου ανέφερε «Απέναντι, λοιπόν, σε αυτή τη γνώση η πολιτεία δεν μπορεί να σταθεί άλλο αδρανής. Για αυτό και καλώ όλες και όλους με θάρρος να εφαρμόσουμε, επιτέλους, τον αντικαπνιστικό νόμο. Δεν είναι υπόθεση καταστολής. Είναι υπόθεση της δυνατότητάς μας ως οργανωμένης κοινωνίας να κάνουμε, επιτέλους, όλοι μαζί αυτό το οποίο όλοι αναγνωρίζουμε κατ’ ιδίαν, ότι είναι το σωστό».

Αφήστε μια απάντηση