Η εκκλησία αντιμετωπίζεται χειρότερα από τα καταστήματα!…

share on:

Εντύπωση μου έκανε η απόφαση του Πρωθυπουργού και των Υπουργών κατόπιν υποδείξεων, τουλάχιστον όπως αναφέρουν, των λοιμωξιολόγων  ο αριθμός των χριστιανών που θα παραβρίσκονται στις Θείες λειτουργίες κατά τις χριστουγεννιάτικες ημέρες. Αντιμετωπίζεται η Εκκλησία σύμφωνα με τις αποφάσεις αυτές χειρότερα από αυτά που ισχύουν για τα διάφορα καταστήματα.

Οι Ιεράρχες πάντοτε και ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας ο Μακαριότατος κ.κ. Ιερώνυμος έδειξαν πλήρη ταύτιση των θέσεών τους σύμφωνα με τις τεκμηριωμένες αποφάσεις των επιστημόνων και της Πολιτείας. Θα πρέπει να γνωρίζουν ορισμένοι ότι υπάρχουν Εκκλησίες και στην Αθήνα και σε άλλες πρωτεύουσες νομών πολύ μεγαλύτερες από τους μητροπολιτικούς ναούς.

Άρα θα πρέπει να υπάρξει μια νέα απόφαση που να δίνει δυνατότητες στους Χριστιανούς αυτές τις Άγιες Χριστουγεννιάτικες ημέρες να βρεθούν στις Εκκλησίες σύμφωνα με τις αποστάσεις που ισχύουν σε όλες τις άλλες εκδηλώσεις μας και όχι να υπάρχει αυτός ο μικρός αριθμός πιστών στις εκκλησίες μας.

Άρα θα πρέπει να υπάρξει νέα απόφαση αριθμού εκκλησιαζομένων σύμφωνα με τα τμ του Ιερού Ναού μερίμνει των εφημερίων.

κ. Πρωθυπουργέ μήπως πρέπει να αναθεωρήσετε την απόφασή σας αυτή γιατί πολλοί πιστοί θέλουν να ζήσουν και σε αυτή τη δύσκολη φάση της ζωής μας – της πανδημίας – τη Γέννηση του Χριστού μας στους Ιερούς Ναούς και όχι να φαντασιώνονται από τα σπίτια τους!!!

Αθανάσιος Γιαννόπουλος

Καθηγητής Χειρουργικής

τ. Υφυπουργός Υγείας

Αφήστε μια απάντηση