Η Ελληνική Αστυνομία τίμησε τον Προστάτη της Άγιο Αρτέμιο

share on:

Τον προστάτη της Άγιο Μεγαλομάρτυρα Αρτέμιο γιόρτασε χθες η Ελληνική Αστυνομία στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

Το πρωί, τελέσθηκε Θεία Λειτουργία, στο τέλος της οποίας ευλογήθηκαν οι άρτοι, τους οποίους προσέφερε υπέρ υγείας, η ΓΕΠΑΔ Στερεάς Ελλάδος.

          Στη συνέχεια, ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Συμεών, τέλεσε την Επίσημη Δοξολογία, στην οποία παρέστη ο Γενικός Περιφερειακός Διευθυντής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, Υποστράτηγος Γιώργος Κανέλλος,  ο Αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδας Δημήτρης Φούρλας, οι Αξιωματικοί , Υπαξιωματικοί, καθώς και τα λοιπά στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας της Περιφερειακής Διευθύνσεως Στερεάς Ελλάδος και της Αστυνομικής Διευθύνσεως Φθιώτιδας.

          Προ της απόλυσης, ο Προϊστάμενος του Γραφείου ενημέρωσης Δημοσιογράφων της Αστυνομίας στη Στερεά Ελλάδα Αστυνόμος Σταύρος Κουτουλογένης, διάβασε την Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού του Σώματος της ΕΛΑΣ Μιχάλη Καραμαλάκη.

         Ο Ποιμενάρχης κ. Συμεών, ευχήθηκε πατρικώς και εγκαρδίως, προς όλα τα μέλη του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας: «ο  Άγιος Αρτέμιος ο προστάτης και φύλαξ της Ελληνικής Αστυνομίας να σας σκεπάζει όλους, να σας χαρίζει υγεία, να  επιτελείται τα καθήκοντά σας μέσα σε συνθήκες πολιτισμένες, μέσα σε συνθήκες αξιοπρεπείς, όπως αρμόζουν και ταιριάζουν στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας».

          Παράλληλα απηύθυνε ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους της Εκκλησίας και της κοινωνίας προς τους Αστυνομικούς για το σπουδαίο έργο που επιτελούν και χαρακτηριστικά ανέφερε:

          «Θέλω να σας πω ένα ευχαριστώ από την Εκκλησία μας, από την Ελληνική κοινωνία, από κάθε απλό πολίτη, ο οποίος αισθάνεται μία αδιαμεσολάβητη σχέση με την Ελληνική Αστυνομία,  όχι μία σχέση συγκρουσιακή, αλλά μία σχέση συνεργασίας και συναντίληψης στα προβλήματα της καθημερινότητας τους και αυτό φέρνει πιο κοντά την Αστυνομία με την κοινωνία, αμβλύνει τις αντιθέσεις, τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις.

           Η Φθιώτιδα ιδιαίτερα συνδέεται με την Ελληνική Αστυνομία, καθώς είναι τροφοδότης παραδοσιακά και ιστορικά του Σώματος Ελληνικής Αστυνομίας και αυτό αποτελεί καύχημα, χαρά και ευλογία για την περιοχή μας.

           Ο Θεός να σας χαρίζει υγεία και δύναμη και παρακαλώ ευλαβώς να είστε  πάντα κοντά στην Εκκλησία μας, η οποία στηρίζει και ευλογεί το έργο σας, εύχεται και προσεύχεται για σας και παρακαλεί τον Θεό, η παρουσία σας μέσα στη ζωή μας, ποτέ να μην είναι κατασταλτική, πάντοτε προληπτική, παιδαγωγική και διευκολυντική για τη ζωή των ανθρώπων. Να είστε ευλογημένοι, Χρόνια πολλά»!

Αφήστε μια απάντηση