Η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» ας περιοριστεί στο ρόλο της…

share on:

Από την Νομαρχιακή Επιτροπή Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ εκδόθηκε σήμερα η ακόλουθη ανακοίνωση, με αφορμή την τοποθέτηση του Νικ. Αλιβιζάτου, μέλους της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», σχετικά με τον ανδριάντα του ΄Αρη Βελουχιώτη:

«Η τοποθέτηση κατόπιν ερώτησης του μέλους της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»  Νίκου Αλιβιζάτου σχετικά με τον ανδριάντα του Άρη Βελουχιώτη είναι μια μεταμοντέρνα εκδοχή αμφισβήτησης του αγάλματος στο πλαίσιο δήθεν αποτροπής του διχασμού. Σε ποιο διχασμό αναφέρεται ο κ. καθηγητής;

Ο ανδριάντας του Αρη Βελουχιώτη, πρωτοπόρου της Εθνικής Αντίστασης και πρωταγωνιστή του σαμποτάζ στο Γοργοπόταμο, στήθηκε στην πλατεία Λαού ύστερα από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Λαμίας. 

Η Ελλάδα δεν πρέπει και δεν πρόκειται να μπει στην ομάδα των χωρών της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης που γκρεμίζουν μνημεία του Β’  Παγκοσμίου Πολέμου και της Αντίστασης.

Ούτε έχει ανάγκη εκ νέου συγγραφής της Ιστορίας, καθ’ υπέρβαση των αρμοδιοτήτων της Επιτροπής για τα 200 χρόνια της Επανάστασης του 1821».     

Αφήστε μια απάντηση