«Η ιστορία του γάτου που έμαθε σ΄ ένα γλάρο να πετάει»

share on:

Το Εφηβικό Τμήμα του Θεατρικού Εργαστηρίου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης, που λειτούργησε φέτος για πρώτη φόρα ως αυτοτελές τμήμα, ολοκληρώνοντας τον κύκλο των μαθημάτων, παρουσιάζει την παράσταση «Η ιστορία του γάτου που έμαθε σ΄ένα γλάρο να πετάει» για την περίοδο 2018-2019 την Παρασκευή 14 Ιουνίου στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Λαμίας στις 21:00.

Για πρώτη φορά φέτος, το Εφηβικό Τμήμα του Θεατρικού Εργαστηρίου λειτούργησε χωριστά από το Παιδικό και παρουσιάζει την τρυφερή ιστορία του Χιλιανού συγγραφέα Luis Sepulveda «Η ιστορία ενός γάτου που έμαθε σ’ ένα γλάρο να πετάει». Τι συμβαίνει όταν μια γλαροπούλα πέφτει θύμα της θαλάσσιας ρύπανσης και εμπιστεύεται το αβγό της στον γάτο Ζορμπά; Πώς θα αντιδράσουν οι υπόλοιπες γάτες, όταν ο Ζορμπάς έχει υποσχεθεί ότι, όχι μόνο θα κλωσήσει το αβγό, αλλά θα του μάθει και να πετάει; Μα είναι δυνατόν ένας γάτος να μάθει σ’ ένα γλάρο να πετάει;

Πρόκειται για μια εξαιρετική ιστορία, η οποία ασχολείται με σημαντικά ζητήματα, όπως είναι η διαφορετικότητα, η φιλία, ο σεβασμός, το περιβάλλον. Ο Sepulveda  διαμαρτύρεται για την οικολογική καταστροφή των θαλασσών από τα απόβλητα των ανθρώπων, και προσπαθεί να παρακινήσει τους θεατές, ώστε να δημιουργήσουν έναν κόσμο που θα είναι καλύτερος για όλους μας. Το έργο είναι γεμάτο συναισθήματα, τα οποία μπορούν να συγκινήσουν και να μεταδώσουν ένα μήνυμα σε όλους, ότι τελικά «πετάει μόνο αυτός που τολμάει να πετάξει», όπως λέει ο συγγραφέας.

Συμμετέχουν όλα τα παιδιά του Εφηβικού τμήματος

***  Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2231033325, ώρες γραφείου.

Αφήστε μια απάντηση