Η Κυβέρνηση απαξίωσε την τοπική κοινωνία του Καραβόμυλου!…

share on:

Με αφορμή τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες αναφορικά με το ζήτημα της δημιουργίας Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών στην περιοχή του Καραβόμυλου, ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σαρακιώτης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ξεκαθαρίζω ότι στη σύσκεψη ανάμεσα στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, των βουλευτών της συμπολίτευσης στη Φθιώτιδα, τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανού και τη Δήμαρχο Στυλίδας, Βιργινία Στεργίου, δεν προσκλήθηκα για να μεταφέρω από τη δική μου οπτική την αγωνία και βάσιμη ανησυχία των πολιτών της περιοχής, δείγμα του θεσμικού – πολιτικού πολιτισμού που διέπει εν τοις πράγμασι μέλη της Κυβέρνησης.

Έχω τονίσει πολλάκις, ότι η Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο, επιδεικνύει συμπεριφορά που εδράζεται στο δόγμα του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», η οποία και απέχει παρασάγγας από οποιαδήποτε πρακτική καλλιέργειας διαλόγου και ει δυνατόν συναινέσεων.

Ουσιαστικός διάλογος και συζήτηση που εξ όσων φαίνεται εξέλειπε από τη χθεσινή συνάντηση του αρμοδίου Υπουργού με τους φορείς της περιοχής, αφού ως μόνο στόχο είχε την εν τέλει απλή ανακοίνωση της ήδη ειλημμένης απόφασής του, για τη δημιουργία του εν λόγω Κέντρου Φιλοξενίας.

Υπενθυμίζω πως ο τωρινός πολιτικός χειρισμός του θέματος, σε τίποτε δεν θυμίζει τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε ανάλογης φύσεως θέμα το 2017 η Κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, όταν ΕΓΚΑΙΡΩΣ και όχι ΑΙΦΝΙΔΙΩΣ, με πρωτοβουλία του τότε Δημάρχου Στυλίδας, ΟΛΟΙ οι βουλευτές της Φθιώτιδας κλήθηκαν και παρέστησαν σε ανοιχτή συνάντηση, ώστε να διατυπώσουν ανοιχτά τη γνώμη τους, μπροστά στους πολίτες της περιοχής και ύστερα από ικανό αριθμό επισκέψεων του τότε αρμοδίου Υπουργού, Δημήτρη Βίτσα.

Τονίζω ότι στο παρελθόν, ουδέποτε επεβλήθη οτιδήποτε προς την τοπική κοινωνία και τα πάντα συζητήθηκαν ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ και ενώπιον των πολιτών της περιοχής.

Επειδή σήμερα, ο τρόπος άσκησης αντιπολίτευσης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και των στελεχών του, σε καμία περίπτωση δεν μοιάζει με εκείνον της ΝΔ της χρονικής περιόδου 2015 – 2019. Την περίοδο δηλαδή που δεν υπήρχαν γεωπολιτικοί λόγοι και εμφανίστηκαν ξαφνικά σήμερα. Αλλά, εμφορείται από αίσθημα ευθύνης που υπαγορεύει τη διατύπωση εφαρμόσιμων και ρεαλιστικών προτάσεων, ειδικότερα δε την ώρα που η Χώρα καλείται να επιτελέσει ένα αποδεδειγμένα ανθρωπιστικό καθήκον που συναρτάται ευθέως με βαθιά ριζωμένες στο εθνικό υποσυνείδητο αρχές και αξίες.

Συνεπώς, καλούμε τη σημερινή Κυβέρνηση και τα στελέχη της να κατευθυνθούν προς πιο ενδεδειγμένες λύσεις αντί των πρόχειρα στημένων στρατοπέδων συγκέντρωσης ανθρώπινων ψυχών, παραδεχόμενοι με γενναιοψυχία την αποτελεσματικότητα άλλων μεθόδων διαχείρισης αντιστοίχου ζητήματος, όπως συνέβη και στην περίπτωση του Δήμου Λεβαδέων και του προγράμματος «ΕΣΤΙΑ» που υλοποίησε η τότε Δήμαρχος και σημερινή βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Βοιωτίας, Γιώτα Πούλου».

Αφήστε μια απάντηση