Η Λαμία τίμησε τον πρώτο Έλληνα Κυβερνήτη Ι. Καποδίστρια

share on:

Μια ακόμη σπουδαία εκδήλωση του Σωματείου «Ενωμένη Ρωμηοσύνη», σε συνεργασία με τον Δήμο Λαμιέων,  πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας, η οποία ήταν αφιερωμένη στον πρώτο Κυβερνήτη του Ελληνικού Κράτους Ιωάννη Καποδίστρια.

Στην κατάμεστη αίθουσα ο πρόεδρος του παραρτήματος του Σωματείου στη Λαμία, Βαγγέλης Στεφανής καλωσόρισε τους επισήμους και τον κόσμο κάνοντας μια σύντομη αναφορά στην ιστορία του σωματείου.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Συμεών που υπογράμμισε χαρακτηριστικά:  «Αυτές οι εκδηλώσεις ανεβάζουν πνευματικά την πόλη μας. Έχουμε ανάγκη και χρέος να τιμούμε την διαχρονία του Ελληνισμού και της Ρωμηοσύνης, όχι με συνθήματα και κραυγές,  αλλά με μελέτη, με γνώση της Ιστορίας μας και με ετοιμότητα για αυτοκριτική».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης Dr. Ιστορίας του Πανεπιστημίου Ιονίου Δημήτρης Μεταλληνός που αναφέρθηκε στο θέμα της εκδήλωσης: «Ιωάννης Καποδίστριας, ο Πρώτος  Κυβερνήτης της Ελλάδος, ο Άγιος της πολιτικής».

          Η εκδήλωση αυτή έκλεισε με τραγούδια από την Παραδοσιακή Ορχήστρα του Φθιωτικού Ωδείου «Καραμπογιάς», τον Πολιτιστικό Αθλητικό Σύλλογο «ΧΟΡΟΝΟΣ» και τα μέλη του Πολιτιστικού  Συλλόγου  «ΠΗΓΑΣΟΣ».

Αφήστε μια απάντηση