Η Λαμία τιμά τη στιχουργό Λίνα Δημοπούλου!

share on:

Ο Δήμος Λαμιέων και η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λαμίας τιμούν τη στιχουργό Λίνα Δημοπούλου, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Οκτώβρη στις 20.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων.

Η στιχουργός πολλών μεγάλων επιτυχιών συζητά με τη Μαρία Μαντέ, την Αμαλία Χρόνη και το Νίκο Παπαγεωργίου. Το αφιέρωμα ντύνουν μουσικά ο Διονύσης Κωνσταντίνου στο πιάνο και η Ξανθή Τσαπάρα στο τραγούδι. Συμμετέχει ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας.

Η Λίνα Δημοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε νηπιαγωγός και ηθοποιός κι εργάστηκε ως δασκάλα υποκριτικής και σκηνοθέτης παιδικών παραστάσεων και παράλληλα ως βοηθός παραγωγής στον κινηματογράφο. Πέρασε στο χώρο της τηλεόρασης, όπου δραστηριοποιήθηκε στην οργάνωση και Διεύθυνση Παραγωγής, ενώ βραβεύτηκε μαζί με το Νίκο Μουρατίδη για τη συγγραφή του σεναρίου της τηλεοπτικής σειράς «Παππούδες εν δράσει», μια παραγωγή της ΕΤ1.

Στη δισκογραφία εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1993, στο δίσκο του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα με τίτλο «Ρίξε κόκκινο στη νύχτα». Από τότε και μέχρι σήμερα έχει υπογράψει σπουδαία τραγούδια που αγαπήσαμε από τις φωνές των: Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Γιώργου Νταλάρα, Άλκηστης Πρωτοψάλτη, Βίκυς Μοσχολιού, Δημήτρη Μητροπάνου, Ελευθερίας Αρβανιτάκη, Διονύση Τσακνή, Μανώλη Μητσιά, Μανώλη Λιδάκη, Δημήτρη Μπάση, Ελεωνόρας & Γιάννη Ζουγανέλη, Μελίνας Ασλανίδου κ.α.

Αφήστε μια απάντηση