Δημοτικές

Η «ΛΑΜΙΑ στο ΚΕΝΤΡΟ» με τον Παναγιώτη Στασινό

Την απόφασή του να διεκδικήσει τον Δημαρχικό θώκο της Λαμίας, επισημοποίησε σήμερα το μεσημέρι σε κεντρικό ξενοδοχείο της  πόλης, ο γνωστός γιατρός και αρχηγός της ΠΕΠΛΑ (Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Λαμίας) στο σημερινό Δήμοτικό Συμβούλιο Λαμιέων, Παναγιώτης Στασινός.

Ο κ. Στασινός σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ως επικεφαλής του νεοσύστατου Συνδυασμού  «ΛΑΜΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ», μίλησε για ένα πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο που έχει ως αφετηρία την ΠΕΠΛΑ, την κίνηση «ΠΟΛΙΣ» (σχηματίστηκε πρόσφατα από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ), ανεξάρτητους Δημότες και κάλεσε όσους πολίτες επιθυμούν να δουν τη Λαμία, απαλλαγμένη από τις παθογένειες του παρελυθόντος, να καταλαμβάνει και πάλι τη θέση που της αξίζει, μακριά από κομματικές σκοπιμότητες, να συστρατευτούν σ΄ αυτό το όμορφο κι ελπιδοφόρο ταξίδι.

Τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τον κ. Στασινό, θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα του Συνδυασμού, καθώς και η σύνθεση του ψηφοδελτίου.

Σήμερα στην παρθενική εκδήλωση του Συνδυασμού, τον επικεφαλής πλαισίωναν έξι συνεργάτες του, οι Γιώργος Παπανικολάου, Αγγέλα Μπαρτσιώκα, Τάνια Μπαξεβανάκη, Γιώργος Γκέκας, Νίκος Πάπουτσας και ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Παναγιώτης Ριζάκος, ο οποίος μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν στον συνδυασμό του νυν δημάρχου Νίκου Σταυρογιάννη, αλλά διαφώνησε και ανεξαρτητοποιήθηκε.

Πολυσυλλεκτικότητα

Στην ομιλία του ο Παν. Στασινός, απευθυνόμενος στους πολίτες του Δήμου, αναφέρθηκε στην απόφασή του να ηγηθεί του Συνδυασμού υποστηρίζοντας ότι «Η απόφασή μου αυτή είναι προϊόν βαθιάς σκέψης μα και γνώσης που απορρέει από την πολύχρονη εμπειρία μου στα έδρανα της τοπικής αυτοδιοίκησης ενώ θα πρέπει να τονιστεί πως δεν αποτελεί μόνο προσωπική επιλογή αλλά και παρότρυνση πολλών συμπολιτών μου. Γνωρίζοντας πως δεν είναι κάτι απλό το να θέσει κανείς τις δυνάμεις του αλλά και την εμπειρία των δέκα τελευταίων ετών συνεχούς παρουσίας στον Δήμο για να ηγηθεί ενός πολυσυλλεκτικού συνδυασμού που σκοπό έχει την πραγματική ανασυγκρότηση του Δήμου μας, αλλά είναι ταυτόχρονα πρόκληση και πρόσκληση για όλους τους σκεπτόμενους πολίτες του τόπου μου, σας καλώ να γίνουμε συνοδοιπόροι στο αύριο του Δήμου Λαμιέων.

Ενός δήμου που παρασυρμένος από παλαιοκομματικές πρακτικές,αγκυλωμένες συνειδήσεις κι από την απουσία οράματος και προγράμματος  παραμένει στάσιμος και οπισθοδρομικός απέναντι σε μια Ελλάδα που αλλάζει καθημερινά κι απέναντι στις εξελίξεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης κοιτώντας αδιάφορα το μέλλον.

Ενός δήμου όπου ο υπερσυγκεντρωτισμός εξουσιών,ο τρόπος διοίκησης χωρίς ουσιαστική λογοδοσία και ο διαχωρισμός των δημοτών σε διοικητές και διοικούμενους δημιουργούν τεράστιες αδικίες αλλά και τροχοπέδη στην ανάπτυξη».

Τα εφόδια του συνδυασμού

Ειδικότερα στην ομιλία του ο κ. Στασινός τόνισε μεταξύ άλλων: «Η πόλη μας έχει μείνει πίσω. Είναι ουραγός σε ένα μονοπάτι που άλλοι ήδη θεωρούν ξεπερασμένο. Με τα προσωποκεντρικά χαρακτηριστικά της διοίκησής του, έχει χαθεί η ουσία και η Λαμία δεν βρίσκεται πια στο επίκεντρο. Γι’ αυτό, ο νέος συνδυασμός που έχω την μεγάλη τιμή σήμερα να τίθεμαι επικεφαλής, ονομάζεται «ΛΑΜΙΑ στο ΚΕΝΤΡΟ». Τούτο από μόνο του φανερώνει τις προθέσεις μας, φανερώνει πως θέλουμε να ξεπεράσουμε τις παθογένειες του χτες και να χτίσουμε την επόμενη μέρα δίνοντας βήμα και φωνή σε όλους τους πολίτες.

Εμείς, οι άνθρωποι του συνδυασμού «ΛΑΜΙΑ στο ΚΕΝΤΡΟ» θέλουμε να τοποθετήσουμε στην καρδιά των δράσεών μας τη Λαμία και να δουλέψουμε μεθοδικά ώστε να τη φέρουμε ξανά στο σημείο που της αξίζει σε τοπικό αλλά και πανελλήνιο επίπεδο, στον τομέα της οικονομίας, της ανάπτυξης, του πολιτισμού αλλά και των ίσων ευκαιριών για εξέλιξη.

Εφόδιά μας οι αρχές που πάντα υπηρετούσαμε και πάντα θα υπηρετούμε: Η Διαφάνεια, ο Έλεγχος, η Αξιοκρατία, η Συμμετοχή, η Συνεργασία, η Διαβούλευση, η Αποτελεσματικότητα και η Καινοτομία. Και πάνω απ’ όλα η Λογοδοσία όχι μόνο για όλες μας τις πράξεις αλλά και για τον σχεδιασμό μας και την επίτευξη των στόχων μας. Των στόχων σας!»

 

Η απλή αναλογική

«Αυτές οι εκλογές δεν είναι μόνο κρίσιμες. Είναι και ιστορικές αφού είναι  οι πρώτες αυτοδιοικητικές εκλογές που θα διεξαχθούν με το σύστημα της απλής αναλογικής. Είναι ίσως η καλύτερη θέση στην οποία έχει βρεθεί ποτέ η Δημοκρατία μας και η αντιπροσώπευση στο Δημοτικό Συμβούλιο θα είναι πια αυτή που πάντα θα έπρεπε να είναι.

Ένας νέος άνεμος Δημοκρατίας, Αλληλεγγύης και Συμμετοχής, μια νέα πραγματικότητα, που συνιστά ο ‘Κλεισθένης 1’ με την καθιέρωση της απλής αναλογικής, την κατάργηση της ασφυκτικής εποπτείας της αποκεντρωμένης διοίκησης, τη νομοθέτηση αναπτυξιακών εργαλείων αλλά και τη συνέχιση της προσπάθειας με τη νομοθέτηση της διάκρισης των αρμοδιοτήτων, θέτουν το πλαίσιο της νέας εποχής στην Αυτοδιοίκηση.

Η απλή αναλογική θα επιτρέψει την όσο το δυνατόν αυθεντικότερη αποτύπωση της λαϊκής ψήφου, που για μας δεν είναι μόνο ζήτημα αρχής αλλά είναι ουσιαστικός όρος δημοκρατικού ελέγχου. Είναι όρος για την ύπαρξη των αναγκαίων συνεργασιών και προγραμματικών συγκλίσεων. Είναι ο όρος που θα βγάλει επιτέλους το Δήμο Λαμιέων από την παθογένεια του δημαρχοκεντρικού μοντέλου και θα δώσει το φρέσκο αέρα που θα φέρει πιο κοντά την ανάπτυξη και άνοδο της πόλης μας.

Βασικός μας στόχος είναι ένας Δήμος ανοιχτός σε όλους, φιλικός και αλληλέγγυος, όπου όλοι οι δημότες να μπορούν να ζουν με αξιοπρέπεια. Να ζουν κι όχι απλώς να επιβιώνουν! Να νιώθουν ότι ο Δήμος είναι δίπλα τους και ότι νοιάζεται για αυτούς αληθινά.

Είναι βέβαιο γιατί είναι στις πεποιθήσεις μας πως θα αγωνιστούμε για ένα Δήμο που θα εγγυάται την ισοπολιτεία και την ισονομία όλων των πολιτών, που θα τοποθετεί πάνω από όλα το δημόσιο συμφέρον και το συμφέρον των δημοτών, που θα επενδύει στην παιδεία,στην υγεία και στον πολιτισμό, που θα υπερασπίζεται το περιβάλλον και θα στοχεύει στην ανάπτυξη της. Έναν Δήμο που θα αξίζει στους δημότες του!»

Η αγάπη για τη Λαμία

 

«Η ομάδα των ανθρώπων που με στηρίζει σε αυτή την προσπάθεια προέρχεται από πολλούς διαφορετικούς ιδεολογικούς χώρους αλλά μας συνδέει όλους η αγάπη και η διάθεση προσφοράς για την πόλη που ζούμε,την Λαμία μας. Και δεν είναι μόνο αυτό. Είναι και το γεγονός ότι είμαστε όλοι μας Λαμιώτες, ζούμε στην πόλη, ζούμε από την πόλη, ζούμε για την πόλη. Δεν είμαστε ούτε περαστικοί, ούτε εφήμεροι, δεν είναι η καρέκλα και το αξίωμα που μας ενδιαφέρει αλλά οι δρόμοι, οι πλατείες, οι γειτονίες της Λαμίας, το σχέδιό μας δεν έχει ούτε μπορεί να περιοριστεί στους τέσσερις τοίχους ενός γραφείου, απλώνεται από τη Δίβρη μέχρι την Παύλιανη κι από το Δέλτα του Σπερχειού και τις Θερμοπύλες μέχρι το Γοργοπόταμο που έγραψε τη δίκη του σελίδα στην Ιστορία.

Στόχος μας είναι να απελευθερωθούν οι υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας,οι ενεργοί πολίτες και να στελεχώσουμε ένα ψηφοδέλτιο με ανθρώπους ικανούς, ανιδιοτελείς, με όρεξη να προσφέρουν στον τόπο μας. Τέτοιοι δεν είναι λίγοι, δεν είστε λίγοι, γι’ αυτό σας καλώ από ετούτο εδώ το βήμα να συμπορευτούμε ισότιμα για κάνουμε την πόλη μας σύγχρονη όπως της αρμόζει.

Άνθρωποι που θα ενώνουν και δεν θα διχάζουν, θα συνθέτουν και δεν θα διαλύουν, άνθρωποι που θέτουν ως προτεραιότητα τους το κοινό καλό έναντι του ατομικού συμφέροντος, που επιδιώκουν τη συνεργασία, τη συναίνεση, τη σύγκλιση. Αυτοί θα αποτελέσουν τα θεμέλια αυτής της προσπάθειας και θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο του αυτοδιοικητικού μας συνδυασμού «ΛΑΜΙΑ στο ΚΕΝΤΡΟ», άνθρωποι που ζουν και ζυμώνονται μέσα στην τοπική κοινωνία και στα προβλήματά της».

Το πρόγραμμά  μας

«Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα παρουσιάσουμε το πρόγραμμα του συνδυασμού μας, με άξονες  την ανασυγκρότηση της τοπικής οικονομίας, την  κοινωνική ανασυγκρότηση- την αλληλεγγύη , τη διαφάνεια και τον έλεγχο, τη συμμετοχή και το σεβασμό στο περιβάλλον.

Το πρόγραμμα αυτό αντικατοπτρίζει το όραμά μας. Και αυτό το όραμα είναι το ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ. Και δικαίωμα στην πόλη σημαίνει την ελευθερία να αλλάξουμε την πόλη και να αλλάξουμε μαζί και εμείς!

Από το βήμα λοιπόν αυτό μου δίνεται η ευκαιρία να καλέσω όλους όσους έχουν τις ίδιες απόψεις και ιδέες για τον δήμο μας ανεξάρτητα από ιδεολογικές ή κομματικές καταβολές να στηρίξουν το συνδυασμό μας και όλοι μαζί να ξαναβάλουμε τον Δήμο μας στην θέση που του αρμόζει στην Ελλάδα, στη  Στερεά, στην Οικονομία, στην Υγεία, στην Εκπαίδευση, στον Πολιτισμό και στον Αθλητισμό: Να ξαναβάλουμε τη ΛΑΜΙΑ μας στο ΚΕΝΤΡΟ».

Η νέα γενιά

«Θα ήθελα, κλείνοντας τις σκέψεις μου, να απευθυνθώ ιδιαίτερα στη νέα γενιά, στους νέους ανθρώπους αυτής της πόλης. Εκείνους που διεκδικούν το δικαίωμα να ζουν, να ονειρεύονται, να δημιουργούν. Που θέλουν να αλλάξουν τη ζωή τους. Που δε φοβούνται και δε διστάζουν να αναμετρηθούν με την πραγματικότητα, όταν πιστεύουν ότι αξίζει τον κόπο. Που αξίζει να αναλάβουν τα ηνία της Λαμίας και να πάρουν σοβαρές αποφάσεις γι’ αυτή.

Σας διαβεβαιώνω πως θα παλέψω και θα συγκρουστώ – θα παλέψουμε και θα συγκρουστούμε για αυτό!

Σ΄ αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς. 

Όλοι μαζί, ενωμένοι θα διεκδικήσουμε τη διοίκηση του δήμου.

Και πιστέψτε με, θα το καταφέρουμε!

Ο αέρας της νίκης πνέει προς το μέρος μας!»

Λίγα λόγια για το σήμα

Η ονομασία του Συνδυασμού είναι «ΛΑΜΙΑ στο ΚΕΝΤΡΟ», ένα όνομα σύντομο, δυναμικό, αποφασιστικό που αποτυπώνει καθαρά το στόχο της συγκεκριμένης συνεργασίας ΠΕΠΛΑ & ΠΟΛΙΣ και ανεξάρτητων δημοτών καθώς και το όραμα του ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ.

Εκδηλώνει την επιθυμία ενός ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ, μιας ομάδας ανθρώπων,  να τοποθετήσουν στο κέντρο των δράσεών τους τη Λαμία και να δουλέψουν μεθοδικά ώστε να τη φέρουν ξανά στο κέντρο της Ελλάδας και των εξελίξεων.

Υποδηλώνει την επιθυμία όλων, να ενεργοποιήσουν το σύνολο των πολιτών ώστε να δουλέψουν ώστε να γίνει η Λαμία μια σύγχρονη πόλη. Σχεδιάζουμε ένα συνδυασμό που πρωταγωνίστρια των σχεδίων του θα είναι η Λαμία, που  θα έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός δικτύου ενεργών πολιτών που θα βοηθήσουν στο σχεδιασμό μιας σύγχρονης πόλης.

Το λογότυπο είναι ένας κύκλος στο κέντρο.  Ο κύκλος, είναι το σύμβολο της ολότητας. Εμπεριέχεται από την συμβολική ενέργεια της πληρότητας, και υποδηλώνει το ταυτόχρονο. Συμβολίζει την τελειότητα, την αιωνιότητα και την αποκατάσταση της αρμονίας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο κύκλος συμβολίζει το στόχο του Συνδυασμού. Τοποθετούμε στο επίκεντρο των ενεργειών, των εργασιών και των συνεργασιών τη Λαμία.

Οι κύκλοι που παρουσιάζονται εντός του βασικού κύκλου βρίσκονται σε κίνηση, τείνουν να τοποθετηθούν στο κέντρο, να ενωθούν ο ένας με τον άλλο, να συνεργαστούν για ένα κοινό σκοπό. Υποδηλώνουν τις 5 Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Λαμιέων, που με την πάροδο του χρόνου έρχονται όλο και πιο κοντά, πλησιάζουν η μια την άλλη, συνεργάζονται, ενώνονται, γίνονται ένα. Τα χρώματα που επιλέγονται αρχικά είναι τα τρία βασικά χρώματα, από την επαφή των οποίων θα προκύπτει μια πληθώρα χρωμάτων. Τα χρώματα αυτά υποδηλώνουν το αποτέλεσμα της συνεργασίας αυτών με σκοπό να ξαναέρθει η ΛΑΜΙΑ στο ΚΕΝΤΡΟ της σκέψης και των πράξεών μας. Υποδηλώνουν ένα Δήμο που είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας όλων των Δημοτικών Ενοτήτων του.

Σχετικές αναρτήσεις

Γιατί αποχώρησε από τη συνεδρίαση του Δ.Σ. Στυλίδας η αντιπολίτευση;…

efthia

Η αποχώρηση της μειοψηφίας ανέβαλε τη συζήτηση για τα οικονομικά του Δήμου

efthia

Το όραμα του Μπάμπη Λιόλιου για τον Δήμο Δομοκού

efthia
Φόρτωση....

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο