Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλει τη… «δια περιφοράς» συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μακρακώμης

share on:

Την Παρασκευή 20 Μάρτη προγραμματίστηκε «δια περιφοράς» συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μακρακώμης, σύμφωνα με τις διατάξεις της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορά τη λήψη μέτρων για την αποφυγή διάδοσης της νόσου του κορονοϊού.

    Ως «Λαϊκή Συσπείρωση» κατανοούμε και αποδεχόμαστε την χρήση των διατάξεων αυτών της Π.Ν.Π., στην περίπτωση που αφορούν τη λήψη αποφάσεων ή την διεκδίκηση μέτρων στήριξης των δομών Υγείας και των δικαιωμάτων του λαού της περιοχής μας, καθώς και για τη λήψη αποφάσεων σε θέματα που είναι αναγκαία για την συνέχιση της λειτουργίας του Δήμου σε αυτές τις δύσκολες ώρες.

   Εκτιμούμε μάλιστα ότι τα θέματα της ημερήσιας διάταξης στην «δια περιφοράς» συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα έπρεπε να έχουν αποκλειστικά τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος ή να αφορούν θέματα που διέπονται από προθεσμίες καταληκτικών ημερομηνιών. Στις συγκεκριμένες συνθήκες δεν δικαιολογείται η εγγραφή στην ημερήσια διάταξη κανενός άλλου θέματος και ιδιαίτερα θεμάτων που απαιτούν συζήτηση, διευκρινίσεις, ανταλλαγή απόψεων και πολιτική αντιπαράθεση, όπως η λήψη απόφασης για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού, που τροποποιείται σε τέτοιο βαθμό όπου ουσιαστικά πρόκειται για την κατάρτιση ενός νέου προϋπολογισμού.

   Παράλληλα, καταγγέλλουμε πολιτικά τη στάση της Δημοτικής αρχής, η οποία αξιοποιώντας την αντεργατική και αντιλαϊκή νομοθεσία που ψήφισε η σημερινή κυβέρνηση και έρχεται ως συνέχεια των πολιτικών των προηγούμενων κυβερνήσεων, προχώρησε στη λήψη απόφασης στην Οικονομική Επιτροπή και χωρίς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, για την ανάθεση της αποκομιδής απορριμμάτων σε ιδιώτη εργολάβο.

   Με βάση τα παραπάνω δηλώσαμε οτι δεν συμμετέχουμε στην «δια περιφοράς» συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Παρασκευής.

   Την ίδια στιγμή και αναφορικά με την επιδημία της νόσου του κορονοϊού, ως «Λαϊκή Συσπείρωση», τονίζουμε, ότι η αυτονόητη τήρηση των ατομικών μέτρων προστασίας δεν θα πρέπει να λειτουργήσει ως κάλυψη και άλλοθι των μεγάλων ευθυνών, όσων κυβέρνησαν έως τώρα, για τις τεράστιες ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας και την εφαρμογή πολιτικών εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της υγείας.

   Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε την Δημοτική Αρχή, αντί να αναλώνεται σε μηνύματα που εξυπηρετούν το αφήγημα της κυβέρνησης «περί ατομικής ευθύνης», το οποίο σιγοντάρει και ο ΣΥΡΙΖΑ, να διεκδικήσει μέτρα πραγματικής ενίσχυσης των δημόσιων δομών Υγείας και προστασίας του λαού της περιοχής.

   Συγκεκριμένα:

Την κάλυψη όλων των κενών σε ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, καθώς και σε τεχνολογικό εξοπλισμό του Κέντρου Υγείας Μακρακώμης, ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει θέματα υγείας για τα οποία ο λαός της περιοχής απευθύνεται στο Νοσοκομείο της Λαμίας.

 Την στελέχωση του περιφερειακού ιατρείου Σπερχειάδας και των αγροτικών ιατρείων.

 Την περαιτέρω ενίσχυση με προσωπικό και ασθενοφόρα του σταθμού ΕΚΑΒ ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί σε αυξημένες ανάγκες διακομιδής ασθενών.

Την παροχή όλου του αναγκαίου υγειονομικού υλικού και υλικού προστασίας στους εργαζόμενους του Δήμου Μακρακώμης και ιδιαίτερα σε αυτούς που εργάζονται σε τομείς όπως η αποκομιδή απορριμμάτων. Να ληφθούν μέτρα για την αποφυγή συνωστισμού σε υπηρεσίες. Να μην αξιοποιηθούν τα μέτρα της κυβέρνησης για τη διάθεση εργαζομένων σε παράλληλα καθήκοντα και την ανάθεση υπηρεσιών σε ιδιώτες

Την απολύμανση όλων των δημοσίων και δημοτικών κτιρίων και τη χορήγηση υλικών προστασίας (αντισηπτικά και μάσκες) στους κατοίκους της περιοχής με ευθύνη του κράτους.

Παναγιώτης Ράμμος

Κωνσταντίνος Σκαρλάτος

Αφήστε μια απάντηση