Η Μακρυγιαλού και άλλες Ιστορίες

share on:

18 ιδιότυπα μυθιστορήματα αποτελούν την «Μακρυγιαλού και άλλες ιστορίες» (Εκδόσεις Εντευκτήριο),  την πρώτη  συγγραφική απόπειρα της Κατερίνας Παναγιωτοπούλου, τα οποία παρουσιάζονται στο Φθιωτικό αναγνωστικό κοινό, την Κυριακή 9 Δεκέμβρη, στις 11 το πρωί, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου Λαμίας.

18 αφηγήματα με πλούσια γραφή  που δεν  πλατιάζει, με εικόνες ολοζώντανες, με ήρωες καθημερινούς, αέρινους και μυστηριακούς, με τοπία και περιγραφές χωρίς τόπο και χρόνο, μα ταυτόχρονα κάπου γύρω μας.

 Ιστορίες που μιλούν για συναισθήματα, για την κοινωνία, για το μέσα και το έξω του ανθρώπου και με κάποιες πινελιές αυθεντικού χιούμορ, θίγοντας άφοβα αρκετά κακώς κείμενα.

Από την αρχή της κυκλοφορίας του, το βιβλίο αγαπήθηκε από το λογοτεχνικό κοινό και  αγκαλιάστηκε θερμά από τους βιβλιοκριτικούς.

 Ο διευθυντής των εκδόσεων Γ. Κορδομενίδης,  επισημαίνει την «ώριμη γραφή, προσωπικό ύφος, άρτια διαχείριση των θεμάτων, απουσία κάθε ενοχλητικής λογοτεχνικότητας»  ενώ ο συγγραφέας και βιβλιοκριτικός Θ. Νιάρχος γράφει πως  «είναι ένα έντιμο βιβλίο, με την έννοια ότι δεν σε ξεγελάει σε σχέση με τις προθέσεις του, που είναι με έναν χαμηλόφωνο τρόπο να αποσπαστεί το «επικό» στοιχείο μιας καθημερινότητας, η οποία, αν και κοντινή μας, μας αιφνιδιάζει όσο και η πιο άγνωστη και πιο μακρινή».

Για τη «Μακρυγιαλού και άλλες ιστορίες» θα μιλήσουν και θα διαβάσουν αποσπάσματα οι: Ξανθή Κουτσογιάννη, Μαρία Σκουρολιάκου, Έφη Πολυζώη και Οδυσσέας Γκοτζαμάνης.  Την παρουσίαση συντονίζει ο Θοδωρής Λιακόπουλος.

Το μουσικό «σχολιασμό» των αφηγημάτων  επιμελείται το Σχολές Κέφος – Σύγχρονο Ωδείο Λαμίας με τους καθηγητές Λεμονιά Κελεπούρη (πιάνο), Θανάση Καρακώστα (βιολί) και Παναγιώτη Κέφο (κιθάρα)

Την παρουσίαση διοργανώνουν οι Εκδόσεις Εντευκτήριο και ο Όμιλος Φθιωτών Λογοτεχνών  και Συγγραφέων, υπό την αιγίδα του Δήμου Λαμιέων.

Αφήστε μια απάντηση