Η Ν.Ε. Φθιώτιδας του ΚΙΝΑΛ για τις πλημμύρες στην Εύβοια

share on:

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Φθιώτιδας του Κινήματος Αλλαγής εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια  στις οικογένειες των θυμάτων από τις  πλημμύρες στην Εύβοια.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ και των αρμοδίων της Πολιτικής Προστασίας είναι μεγάλες καθώς ολιγώρησαν στη λήψη μέτρων, παρά τις προβλέψεις για ραγδαία επιδείνωση του καιρού  στην περιοχή, ενώ δεν υπήρξε μέριμνα για την έγκαιρη ενημέρωση και προστασία των κατοίκων.

Πέραν του κεντρικού κράτους, η ηγεσία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας οφείλει επίσης να αναλάβει τις ευθύνες της. Πρέπει  να ενημερώσει τους κατοίκους της Π.Ε. Εύβοιας σχετικά με τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας που έχουν πραγματοποιηθεί, τόσο επί δικής της θητείας όσο και επί θητείας του κ. Μπακογιάννη, καθώς και για τον  λόγο που αυτά δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν την καταστροφή.

Το Κίνημα Αλλαγής έχει καταθέσει τεκμηριωμένες προτάσεις σχετικά με τη δημιουργία ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, οι οποίες δυστυχώς δεν υιοθετήθηκαν  από την κυβέρνηση.

Αφήστε μια απάντηση