Η πίτα του Πολιτιστικού Συλλόγου Διβριωτών Λαμίας

share on:

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Διβριωτών Φθιώτιδας έκοψε το μεσημέρι της Κυριακής την πρωτοχρονιάτικη πίτα στο κέντρο «Γκίκας», στον περιφερειακό δρόμο της Λαμίας.

Αρκετοί φίλοι και μέλη του Συλλόγου τίμησαν με την παρουσία τους την πρώτη εκδήλωση για τη νέα χρονιά.
μετά την ευλογία από τον ιερέα και την κοπή της βασιλόπιτας, τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Η τυχερή που βρήκε το φλουρί κέρδισε δύο εισιτήρια για την Αποκριάτικη Χοροεσπερίδα του Συλλόγου που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Μάρτη στο Κέντρο «Εσπερίδες» στην Αγριλιά.
Την κοπή πίτας τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης, ο βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Σαρακιώτης, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος του χωριού και άλλοι.
Επίσης, στην εκδήλωση παραβρέθηκαν δυο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου των Διβριωτών της Βορείου Ηπείρου. Μάλιστα μετά από μια ζεστή κουβέντα δόθηκε η υπόσχεση πολιτιστικής συνεργασίας μεταξύ των δύο συλλόγων.

Στόχος είναι μέσα στο 2019 να πραγματοποιηθεί Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών με συμμετοχή και των τριών Δίβρεων (ο τοπικός, η Δίβρη Βορείου Ηπείρου και η Δίβρη Λάμπειας-Πελοποννήσου), σε μια προσπάθεια σύσφιξης σχέσεων κι ανταλλαγής πολιτιστικών στοιχείων των τριών χωριών που έχουν κοινή ονομασία.

Αφήστε μια απάντηση