Η Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Λαμίας

share on:

Με μαζική συμμετοχή εργαζομένων και κεντρικό σύνθημα «συνδικάτα εργατών και όχι των εργοδοτών», πραγματοποιήθηκε η πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λαμίας.

 Η απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Πάρκου της Λαμίας ξεκίνησε με χαιρετισμούς από τον εκπρόσωπο των συνταξιουχικών οργανώσεων της Φθιώτιδας που συμμετέχουν στη ΣΕΑ, Θανάση Ντίνο και την εκπρόσωπο της ομάδας γυναικών Λαμίας της ΟΓΕ, Γιώτας Αναγνωστοπούλου.

 Ακολούθησε κεντρική ομιλία από τον γραμματέα του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Λαμίας, Γιώργου Οικονόμου, οποίος αναφέρθηκε διεξοδικά στις τελευταίες εξελίξεις στη Γ.Σ.Ε.Ε. και τον ρόλο του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Παράλληλα κάλεσε τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα για το ρόλο της συμβιβασμένης συνδικαλιστικής ηγεσίας της Γ.Σ.Ε.Ε. και την συμπόρευσή τους με την εργοδοσία και τα κόμματα που στηρίζουν τις αντεργατικές και αντιλαϊκές πολιτικές που εξαθλιώνουν την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας, τονίζοντας παράλληλα ότι τα βάσανα που αντιμετωπίζουν και η κάλυψη των σύγχρονων αναγκών τους θα πρέπει να αποτελέσουν κριτήριο ψήφου μπροστά στις επερχόμενες τριπλές εκλογές για Ευρωβουλή, Περιφέρειες και Δήμους.

 Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με απαγγελία ποιήματος του Βάρναλη για τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές της Καισαριανής την 1 Μάη του 1944, από το μέλος της ΟΓΕ, Κατερίνα Τσέλιου και ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης της Λαμίας.

 Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπασδέκης, ο υποψήφιος δήμαρχος Λαμιέων Γιώργος Δελιχάς , ο υποψήφιος δήμαρχος Λοκρών Θωμάς Καρατράντος, ο υποψήφιος δήμαρχος Καμένων Βούρλων, Γιάννης Ηλιόπουλος , η υποψήφια δήμαρχος Στυλίδας, Βαγγελιώ Καρκάνη, ο υποψήφιος δήμαρχος Δομοκού, Χρήστος Νιάνιος και ο υποψήφιος δήμαρχος Μακρακώμης, Παναγιώτης Ράμμος.

Αφήστε μια απάντηση