Η Φωκίδα ετοιμάζεται να υποδεχτεί τους… δικούς της πρόσφυγες

share on:

Συζήτηση,  εφ` όλης της ύλης,  για τα θέματα της Φωκίδας και τα ζητήματα που τέθηκαν από τους Δήμους Δελφών και Δωρίδας, πραγματοποιήθηκε σήμερα, στην Άμφισσα με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Φάνη Σπανό, τον  Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας Γιώργο Δελμούζο και τους Δημάρχους Παναγιώτη Ταγκαλή και Γιώργο Καπεντζώνη.

Αρχικά ιεραρχήθηκαν τα  θέματα  που αφορούν τη συνεργασία του α’ και του β’ βαθμού Αυτοδιοίκησης, στον τομέα των υποδομών. Ειδικότερα, συζητήθηκε ο σχεδιασμός για τον άξονα Θερμοπύλες – Αντίρριο, η άρδευση και η αντιπλημμυρική προστασία του ελαιώνα της Άμφισσας και του κάμπου του Μόρνου, τα έργα ανάδειξης των Δελφών και των παραλιών της Φωκίδας, το λιμάνι της Ιτέας, ο περιφερειακός  Άμφισσας και οι κυκλοφοριακοί κόμβοι.

Επίσης, συζητήθηκαν η τουριστική ανάπτυξη, ο πρωτογενής τομέας αλλά και το προσφυγικό ζήτημα που έχει να κάνει με την ομαλή μεταφορά προσφύγων από τα νησιά του Αιγαίου στην ενδοχώρα. Αν και δεν δημοσιοποιήθηκε κάτι το συγκεκριμένο, αφέθηκε να εννοηθεί ότι σύντομα η Φωκίδα θα φιλοξενήσει έναν ικανό αριθμό προσφύγων χωρίς να διευκρινίζεται η χώρα προέλευσης.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Σπανός δήλωσε: «Ολοκληρώσαμε μια δημιουργική συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη και τους Δημάρχους της Φωκίδας, απαραίτητη για να προχωρήσουμε περαιτέρω τον κοινό βηματισμό μας. Με αυτό τον τρόπο, τα έργα και οι δράσεις μας  θα γίνονται καλύτερα και αποτελεσματικότερα προς όφελος των πολιτών. Συνεχίζουμε δυναμικά με τον ίδιο τρόπο στις πέντε περιφερειακές ενότητες της Στερεάς Ελλάδας.»

Αφήστε μια απάντηση