Θανατηφόρα η συνήθεια του καπνίσματος

share on:

 Για μια κοινωνία χωρίς κάπνισμα, η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία Λαμίας σε συνεργασία με το γυμναστήριο Ballad Center και το Χορωδιακό Εργαστήρι Λαμίας, διοργάνωσε χθες, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος, εκδήλωση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού, στην αίθουσα πολυχώρος «Πολιτεία» στον Άγιο Λουκά.

Οι διακεκριμένοι ομιλητές Αθανασία Κατσώνη (πνευμονολόγος), Αναστασία Τσάμη (ψυχοθεραπεύτρια)  και ο Αντώνης Σάμιος manager του γυμναστηρίου Ballad Center, ανέπτυξαν από ιατρικής και κοινωνιολογικής πλευράς το θέμα της διακοπής του καπνίσματος, σημειώνοντας τα προβλήματα υγείας που συνοδεύουν το κάπνισμα και υποστηρίζοντας αποτελεσματικές πολιτικές για τον περιορισμό του.

Το κάπνισμα μεταξύ άλλων, συσχετίζεται θετικά με την εμφάνιση του πεπτικού έλκους, την οστεοπόρωση, προβλήματα στοματικής υγείας, τη μείωση της όσφρησης, της γεύσης, της συγκέντρωσης και της μνήμης, προκαλεί διαταραχές στην έμμηνο ρύση και αυξάνει τον κίνδυνο των μολύνσεων.

Η πρόεδρος της ΕΑΕ Λαμίας Αλεξάνδρα Βεντούρη – Νασοπούλου τόνισε ότι ο καπνός που καπνίζεται ιδιαίτερα σε κλειστούς χώρους σκοτώνει 6 εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο, από τους οποίους οι 600.000 είναι παθητικοί καπνιστές, αφανίζει τα παιδιά μας και κοστίζει πολλά σε ζωές και χρήμα.

Τέλος τη σκυτάλη παρέλαβε το “Χορωδιακό Εργαστήρι Λαμίας” ερμηνεύοντας κομμάτια του Θ. Μικρούτσικου, Μ. Χατζηδάκη κ.α. αποσπώντας πολύ καλά σχόλια.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΕΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Αφήστε μια απάντηση