Θεμελιώθηκε το Εκκλησιαστικό Μουσείο της Μητρόπολης Φθιώτιδας

share on:

Έπεσε  την Κυριακή σε χώρο πλησίον του Πνευματικού – Διοικητικού Κέντρου της Μητρόπολης Φθιώτιδας, ο θεμέλιος λίθος για την ανέγερση του Εκκλησιαστικού Μουσείου.

Ο κ. Νικόλαος, κατά τη διάρκεια της τελετής μίλησε για το γεγονός της θεμελίωσης του Εκκλησιαστικού Μουσείου, κάνοντας αναδρομή στο παρελθόν ευχαρίστησε όλους τους Δημάρχους για την  αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση τους στο έργο της Μητρόπολης από την έλευσή του στη Λαμία, πριν 23 χρόνια, έως και σήμερα.

          Ο Μητροπολίτης παρουσιάζοντας το νέο , σπουδαίο αυτό έργο, της ανέγερσης του Εκκλησιαστικού Μουσείου, το οποίο ξεκινά σε οικόπεδο, δωρεά του Δήμου, έναντι του Πνευματικού – Διοικητικού Κέντρου, μίλησε για την «αναγκαιότητα της κατασκευής του, διότι μέσα σ’ αυτό θα τοποθετηθεί και θα προβάλετε η Εκκλησιαστική, Ιστορική κληρονομιά του τόπου, κειμήλια τα οποία θα διαφυλαχθούν από κάθε φθορά και κλοπή και μαζί με το Πνευματικό -Διοικητικό Κέντρο θα αποτελεί πόλο έλξης για τους επισκέπτες της Ιστορικής Πρωτεύουσας της Ρούμελης».

          Στην συνέχεια ο Μητροπολίτης ανέγνωσε την ειδική ευχή της Θεμελίωσης και μετέβη στον χώρο του οικοπέδου όπου μαζί με τον Δήμαρχο, έθεσε τον θεμέλιο λίθο του Εκκλησιαστικού Μουσείου, με την ευχή σύντομα να ανεγερθεί και να εγκαινιαστεί.

         Με αφορμή την τελετή θεμελίωσης ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης δήλωσε: «Μπήκε σήμερα ο θεμέλιος λίθος του Εκκλησιαστικού Μουσείου της Μητρόπολης Φθιώτιδας, ανήμερα της γιορτής του Αποστόλου Θωμά, του Αγίου Εφραίμ και της Αγίας Ειρήνης.
Είναι μια σημαντική ημέρα για τη Λαμία αφού σύντομα, όπως διαβεβαίωσε και ο Μητροπολίτης κ. Νικόλαος, το Εκκλησιαστικό Μουσείο θα είναι έτοιμο ενισχύοντας σημαντικά τη διαφύλαξη και την ανάδειξη του θρησκευτικού μας πολιτιστικού αποθέματος.
Ο Δήμος Λαμιέων στάθηκε συμπαραστάτης στη σπουδαία αυτή πρωτοβουλία παραχωρώντας το οικόπεδο για την ανέγερση ενός ξεχωριστού μουσείου που, εκτός από τη μουσειακή του αξία, θα συμβάλει και στην προσέλκυση επισκεπτών απ’ όλο τον ορθόδοξο κόσμο αναπτύσσοντας ακόμα πιο πολύ τον θρησκευτικό τουρισμό στην πόλη μας και στην ευρύτερη περιοχή».

Στην τελετή, παρέστησαν οι Καθηγούμενοι των Ιερών Μονών: Παναγίας Αγάθωνος π. Γερμανός Γιαντσίδης, Παναγίας Αντίνιτσας π. Αμβρόσιος Αναστασίου, Ταξιαρχών Στυλίδας π. Αγαθόνικος Βενετσάνος, ο βουλευτής Φθιώτιδος Χρήστος Σταϊκούρας,  ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδος Θύμιος Καραΐσκος, ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης οι τ. Δήμαρχοι Λαμιέων Γιώργος Ντελής και  Γιώργος Κοτρωνιάς, ο Διοικητής του ΚΕΥΠ Αρίστος Περρής, ο ΓΕΠΑΔ Στερεάς Αστέριος Μαντζιώκας, η τ. βουλευτής Φθιώτιδος Ελένη Μακρή, εκπρόσωποι άλλων φορέων και αρκετοί υποψήφιοι αυτοδιοικητικοί.

Αφήστε μια απάντηση