Ιδιαίτερα θετική η αποτίμηση της 4ετίας για την ΠΕΔ Στερεάς

share on:

Κ. Μπακογιάννης: Με συνεργασία και συνεννόηση, Δήμοι και Περιφέρεια δουλέψαμε όλοι μαζί σαν ένας… – Έργα 305 εκ. ευρώ έγιναν και γίνονται στη Στερεά…

Το μήνυμα ότι το κεκτημένο της περιόδου 2014-2019 στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ήταν η συνεργασία και η συνεννόηση έστειλε ο Κώστας Μπακογιάννης στην συνεδρίαση της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, που έγινε σήμερα στην Λαμία, παρουσία και του νέου Περιφερειάρχη Φάνη Σπανού.

«Ήμασταν όλοι μαζί ένας για όλους και όλοι για έναν. Δεν επιτρέψαμε ποτέ σε κόμματα και σε ιδεολογίες να μας χωρίσουν. Δεν παίξαμε ποτέ τα γνωστά παιχνίδια των αρμοδιοτήτων. Ίσα-ίσα,  Περιφέρεια και Δήμοι ήμασταν και είμαστε  μία γροθιά και παίξαμε για τη φανέλα» τόνισε ο κ. Μπακογιάννης.

Ταυτόχρονα επεσήμανε ότι «δώσαμε πραγματικά νόημα στην περιφερειακή συνείδηση. Τούτη εδώ είναι μία Περιφέρεια από τα Άγραφα μέχρι και τη Σκύρο και το ζητούμενο πάντα είναι η συνοχή. Αν θέλουμε να προχωρήσουμε μπροστά, λοιπόν, ας κρατήσουμε αυτά τα δύο: την ανάγκη για συνεργασία, την ανάγκη για περιφερειακή συνείδηση»

Κάνοντας μια αποτίμηση της συνεργασίας της Περιφέρειας με τους Δήμους της Στερεάς ο απερχόμενος Περιφερειάρχης επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Ήταν μία συντονισμένη προσπάθεια, μία προσπάθεια όλων μας όλα αυτά τα χρόνια. Δημιουργήσαμε ένα ενιαίο, ένα αρραγές μέτωπο. Πήγαμε στην Αθήνα, πήγαμε στις Βρυξέλες, φτάσαμε παντού. Και εκεί που η Περιφέρειά μας, το 2014 ξεκίνησε με ένα πρόγραμμα 190 εκατομμυρίων ευρώ  αλλά και με οφειλές που ξεπερνούσαν τα 70 εκατομμύρια, τώρα έχει ένα πρόγραμμα το οποίο αγγίζει το 1 δισεκατομμύριο ευρώ».

Ανέφερε επίσης ότι έγιναν και γίνονται από τους Δήμους έργα προϋπολογισμού πλέον των 305 εκατ. ευρώ  με  χρηματοδότηση που προέρχεται το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και από Ευρωπαϊκούς πόρους οι οποίοι εξασφαλίστηκαν από την Περιφέρεια.

«Αυτό δεν ήταν προσωπική επιτυχία κάποιων από εμάς. Ήταν επιτυχία όλων μας γιατί όλοι ξέραμε ότι όποια Κυβέρνηση και να είχαμε  απέναντι, όποιον υπουργό και να είχαμε απέναντι, όποιο κόμμα και αν εμείς πιστεύαμε, από όπου και αν προερχόμασταν, γινόμασταν ένα σε αυτή την πολύ μεγάλη διεκδίκηση» τόνισε ο κ. Μπακογιάννης.

Από την πλευρά της ΠΕΔ ο πρόεδρός της Λουκάς Υπερήφανος μίλησεμε πολύ θερμά λόγια για την συνεργασία της ΠΕΔ αλλά και όλων των Δήμων της Στερεάς με τον Περιφερειάρχη.  Τον ευχαρίστησε γιατί από την πρώτη στιγμή υπήρξε συνεννόηση και κοινή γραμμή για τα προβλήματα των Δήμων και για την ανάδειξη τους προκειμένου να αντιμετωπιστούν και τόνισε χαρακτηριστικά:. «Ο πρώτος και ο δεύτερος βαθμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης ενωθήκαν  για την Στερεά και κάναμε  μαζί μια μεγάλη προσπάθεια».

Ο νέος Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός έκανε κι αυτός μια σύντομη αναδρομή για την περίοδο που πέρασε, έχοντας τον ρόλο του Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας, και ζήτησε τη συνεργασία όλων των Δημάρχων ώστε το έργο που αφήνει πίσω του ο Κ. Μπακογιάννης να συνεχιστεί με την ίδια επιτυχία, για το καλό της Περιφέρειας και ειδικότερα των Δήμων που ανήκουν σε αυτή.

Για την επιτυχημένη παρουσία του Κ. Μπακογιάννη στην Περιφέρεια, αλλά και για το έργο που παρήχθει στην ΠΕΔ, μίλησαν με θετικό πρόσημο οι δήμαρχοι Λοκρών (Νίκος Λιόλιος), Αμφίκλειας-Ελάτειας (Γιώργος Γώγος), Ερέτριας (Αμφιτρίτη Αλιμπαντέ), Διρφύων-Μεσσαπίων (Γιώργος Ψαθάς), Ντασιώτης (Αλιάρτου), Καρπενησίου (Νίκος Σουλιώτης), Μακρακώμης (Θύμιος Παπαευθυμίου), Θηβαίων (Σπύρος Νικολάου), Δωρίδας (Γιώργος Καπεντζώνης), οι δημοτικοί σύμβουλοι Λεβαδέων (Κατερίνα Κοσκοβόλη) και Θηβαίων (Ανδρέας Χατζησταμάτης).

Να σημειώσουμε ότι για τον δήμαρχο Αμφίκλειας-Ελάτειας, Γιώργο Γώγο,  ήταν η πρώτη του παρουσία στο Δ.Σ. της ΠΕΔ, αφού αντικατέστησε τη δήμαρχο Λεβαδέων Γιώτα Πούλου, η οποία παραιτήθηκε.

Δείτε στα βίντεο που ακολουθούν τι δήλωσαν μετά το τέλος της συνεδρίασης οι Λ. Υπερήφανος και Φ. Σπανός:

 

Αφήστε μια απάντηση