Ικανοποίηση Βέττα για το αρδευτικό της Ηράκλειας

share on:

Έναν χρόνο μετά  τη συνάντηση  που είχε πραγματοποιήσει  ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Δημήτρης   Βέττας στο   Υπουργείο   Αγροτικής   Ανάπτυξης   και  Τροφίμων  με  τον   Υφυπουργό   Βασίλη   Κόκκαλη, για  την  κατασκευή  του     αρδευτικού    έργου    της  Ηράκλειας,  σήμερα  μπορούμε πλέον να αναφερόμαστε σε ένα εγκεκριμένο έργο,  σε έργο που άμεσα θα γίνει πράξη και θα αποτελέσει σημαντικό παράγοντα  στήριξης στους αγρότες της περιοχής μας.

Το αρδευτικό έργο της Ηράκλειας μπορεί να χαρακτηριστεί ως  «βαρύ έργο» αφού απαιτήθηκαν κοπιώδεις και διαρκείς διαπραγματευτικοί χειρισμοί ώστε σήμερα να δίδεται το πράσινο φως για την υλοποίησή του.  Συνοπτικά αναφέρονται τόσο οι ήδη  γνωστοποιημένες συναντήσεις του κ. Βέττα, που ακολούθησαν μετά  την αρχική που είχε γίνει την 1η Μαρτίου του 2018 με τον Υφυπουργό-στην οποία  είχαν συμμετάσχει και  εκπρόσωποι   από  την     τοπική    κοινωνία-  και συγκεκριμένα στις 4-6-2018 με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας και στις 9-10-2018 με τον Υφυπουργό  Αγροτικής  Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλη Κόκκαλη παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων της Δ/νσης Εγγείων Βελτιώσεων & Εδαφοϋδατικών Πόρων, όσο και οι συνεχείς και επίμονες προσπάθειες και παρεμβάσεις του όλο αυτό το διάστημα ώστε να αρθούν τα εμπόδια και να προσκομισθούν, ελεγχθούν και εν τέλει εγκριθούν όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τη θετική αξιολόγηση και έγκριση του έργου.

  Υπήρξαν ελλείψεις που αφορούσαν στην πληρότητα των δικαιολογητικών για την πρόταση «Κατασκευή  Αρδευτικού Δικτύου στην Κτηματική Περιφέρεια Ηράκλειας» που υποβλήθηκαν από  την Περιφέρεια Στερεάς   Ελλάδας, τις οποίες με έκπληξη είχε ο κ. Βέττας διαπιστώσει  επικοινωνώντας  με τη Δ/νση Εγγείων Βελτιώσεων & Εδαφοϋδατικών Πόρων του Υπουργείου   Αγροτικής   Ανάπτυξης   και  Τροφίμων και τελικά ασκώντας πιέσεις στην πολιτική ηγεσία της Περιφέρειας, τονίζοντας παράλληλα τη σπουδαιότητα του έργου, υποβλήθηκε πλήρης φάκελος ώστε σήμερα να έχουμε εξασφαλίσει την έγκριση ενός έργου υψηλού επιπέδου  και  σπουδαιότητας το οποίο καλύπτει μια έκταση 5.000  στρεμμάτων  περίπου,  ύψους  5.032.000 Ευρώ που χρηματοδοτείται από το ΠΑΑ 2016-2020  και  υλοποιείται   από   το  Υπουργείο  Αγροτικής  Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Αποτελεί κρίσιμο έργο για τον αγροτικό τομέα, ζωτικής σημασίας για τον εκσυγχρονισμό της αγροτικής παραγωγής και προεξέχων  έργο για τον νομό Φθιώτιδας, γεγονός που αναφέρθηκε και από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατά την ομιλία του στη Λαμία, την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο κ. Βέττας σε επικοινωνία με τον κ. Κόκκαλη και  αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου, εξέφρασε την ικανοποίηση του, αφού οι προσπάθειες και η στήριξή του στο όραμα των κατοίκων  της περιοχής της Ηράκλειας και  στο δίκαιο αίτημα του παραγωγικού ιστού της περιοχής, απόδωσαν  το επιθυμητό αποτέλεσμα, το οποίο για αυτόν  θα είναι η απαρχή της προσπάθειάς του για την επίλυση του αρδευτικού ζητήματος του νομού.

Αφήστε μια απάντηση