Ιχθυοκαλλιέργεια «απειλεί» παραλία της Λάρυμνας

share on:

Mε τις πλάτες της Κυβέρνησης η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας προεγκρίνει τη μίσθωση θαλάσσιας έκτασης 20 στρεμμάτων για μετεγκατάσταση της μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας της εταιρείας ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ-ΙΧΘΥΕΜΠΟΡΙΑ Α.Ε από τη «θέση Ακρωτήριο ΛΑΡΜΕΣ» Μαλεσίνας στη «θέση ΛΥΚΟΠΕΡΑΣΜΑΤΑ»  Λάρυμνας (θέση «ΠΡΑΣΙΝΑ ΝΕΡΑ»).

Ουσιαστικά, αν εφαρμοσθεί αυτή η απόφαση, θα είναι ένα έγκλημα σε βάρος των εργαζομένων της Λάρυμνας και άλλων γειτονικών περιοχών, γιατί θα έχει καταληφθεί ο μόνος ελεύθερος χώρος που έχει απομείνει για κολύμπι, ερασιτεχνική αλιεία και άλλες θαλάσσιες δραστηριότητες.

Ως Συνδικάτο  Μετάλλου Φθιώτιδας είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στην εφαρμογή της απόφασης αυτής.

  • Διαφωνούμε και αντιτασσόμαστε σε κάθε μετεγκατάσταση, επέκταση και χορήγηση νέων άδειων στον κόλπο Λάρυμνας και σε όλα τα όρια του Δήμου Λοκρών. Όχι μόνο γιατί ο χώρος είναι κορεσμένος και επιβαρυντικά ρυπασμένος, αλλά γιατί δεν δεχόμαστε δημόσιες δασικές και θαλάσσιες εκτάσεις να χαρίζονται στους επιχειρηματίες οι οποίοι τους λυμαίνονται. Μάλιστα, ενώ θησαυρίζουν έχουν τους εργαζόμενους να δουλεύουν σε καθεστώς γαλέρας με εξαντλητικά και ελαστικά ωράρια, με άσχημες συνθήκες δουλειάς, με μισθούς πείνας και ορισμένους, απλήρωτους.
  • Απαιτούμε να ανακληθεί άμεσα η απόφαση αυτή.
  • Ζητάμε από το Δήμο Λοκρών και τη περιφέρεια να προβεί σε όποιες και όσες διαδικασίες χρειάζονται για να μην εφαρμοσθούν αυτές οι αρνητικές για τους εργαζόμενους εξελίξεις.

Είμαστε σε ετοιμότητα. Το κολύμπι είναι δικαίωμα που δεν θα αφήσουμε κανέναν να το στερήσει από εμάς, τους πολλούς, που το έχουμε ανάγκη, για να κερδοφορήσουν οι λίγοι.

Από την μια η ΛΑΡΚΟ και η αμμοβολές και από την άλλη τα ιχθυοτροφία, εμείς που θα ζήσουμε;

Που θα κάνουμε μπάνιο;

Αν τους αφήσουμε θα δώσουν ακόμη και αυτόν τον μολυσμένο αέρα που αναπνέουμε…

Αφήστε μια απάντηση