Κάθειρξη 26 ετών σε 39χρονο πατέρα που βίαζε τις ανήλικες κόρες του

share on:

Ποινή κάθειρξης 26 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σε έναν 39χρονο, για την σεξουαλική κακοποίηση των δύο ανήλικων θυγατέρων του.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα grtimes.gr, ο κατηγορούμενος ο οποίος δεν προσήλθε στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο, καθώς μετά την απολογία του στην ανακρίτρια αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και τώρα αναζητείται από την αστυνομία, για να εκτίσει την ποινή του, κρίθηκε ένοχος για βιασμό, κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια, προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη κατά περίπτωση, ενώ η έφεση του δεν είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής.

Ο 39χρονος, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα απώλειας όρασης και έχει διαγνωστεί με μεγάλο ποσοστό αναπηρίας, μετά την καταδίκη του θεωρείται φυγόποινος και αναζητείται από την Αστυνομία, για να οδηγηθεί στη φυλακή και να εκτίσει την ποινή του. Η εκτιτέα ποινή δεν ξεπερνάει τα 20 έτη.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από καταγγελίες γειτόνων και την κοινωνική έρευνα των αρμόδιων υπηρεσιών. Η σύζυγός και μητέρα των δύο κοριτσιών, ηλικίας 16 και 14 χρονών σήμερα, κατέθεσε στο δικαστήριο, ότι ο άνδρας της δεν διέπραξε τα αδικήματα, που του αποδίδονται και ότι τα παιδιά τους έλεγαν ψέματα.

Κατά την απολογία του στην ανακρίτρια ο κατηγορούμενος πατέρας των θυμάτων προσπάθησε να δικαιολογηθεί, λέγοντας για τις δύο κόρες του, ότι «θέλουν να βγαίνουν έξω συνέχεια, τις πιέζω για το αντίθετο». Κατά την διερεύνηση της υπόθεσης από τις αρχές, διαπιστώθηκε η προσπάθεια του κατηγορουμένου να μειώσει την ηθική υπόσταση των ανήλικων θυγατέρων του, τις οποίες εμφάνιζε με ανεξέλεγκτη συμπεριφορά, με συναναστροφή με ύποπτα άτομα και με ροπή στις κλοπές.

Στις εκθέσεις ψυχολογικής πραγματογνωμοσύνης οι ψυχολόγοι αναγράφουν, ότι κατά την εξέταση των δύο ανήλικων δεν παρατηρήθηκε παρουσία ψευδαισθήσεων και πως ό,τι είπαν (οι ανήλικες) αποτελεί «προϊόν οδυνηρής βιωματικής εμπειρίας και όχι δόλιας επινόησης–μυθοπλασίας».

Σύμφωνα με τη δικογραφία, στις 22 Σεπτεμβρίου 2018 ο κατηγορούμενος βρήκε την μικρότερη κόρη του, ηλικίας 12 ετών τότε, να κοιμάται στο δωμάτιο της, την ξύπνησε και ξάπλωσε δίπλα της λέγοντας «επειδή δεν έχω κοπέλα, ξέρω ότι δεν είναι σωστό να το κάνω σε σένα, αλλά θα το κάνω» και προχώρησε σε σεξουαλική κακοποίηση. Νωρίτερα, την περίοδο του Πάσχα του 2018, προσέγγισε και πάλι τη μικρότερη κόρη του, όταν αυτή παρακολουθούσε ανέμελα τηλεόραση στον καναπέ του σαλονιού, λέγοντας «επειδή δεν έχω γυναίκα, ξέρω ότι δεν είναι σωστό αυτό που θα κάνω, αλλά συγχώρεσε με» και επιχείρησε ανεπιτυχώς να την βιάσει.

Ακόμη, στο κατηγορητήριο αναφέρεται, ότι μεταξύ των ετών 2013-2014 ο κατηγορούμενος φώναξε τη μεγαλύτερη του κόρη, ηλικίας 10-11 ετών τότε, στο σαλόνι που καθόταν και άρχισε να τη θωπεύει, αλλά το κορίτσι τον απώθησε και έσπευσε να αποχωρήσει από το δωμάτιο. Το Πάσχα του 2018 προσέγγισε και την μεγαλύτερη κόρη του στην κουζίνα του σπιτιού του, όπου εκείνη απασχολείτο στην παρασκευή φαγητού και της κατάφερε με τα χέρια του χτυπήματα στο πρόσωπο δύο φορές και της τράβηξε βάναυσα τα μαλλιά προκαλώντας της μώλωπες.

Μια άλλη φορά, όταν η μικρότερη κόρη επέστρεφε στο σπίτι, επικαλούμενος καθυστέρηση της επιστροφής της, την χτύπησε τρεις φορές με τα χέρια, προξενώντας μώλωπες και αμυχές στο πρόσωπο και στο λαιμό της.

Αφήστε μια απάντηση