Κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση της Τρίτης

share on:

Το Εργατικό Κέντρο Λαμίας, με ανακοίνωσή της, εκφράζει τη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων στην ΛΑΡΚΟ, που παλεύουν για την κατάργηση του σκλαβοπάζαρου των εργολαβιών και ενσωμάτωση όλων των εργαζομένων  στην ίδια τη ΛΑΡΚΟ , με μόνιμη και σταθερή δουλειά, με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα,  ενάντια στις απολύσεις που δρομολογεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επικαλούμενη την γνωστή επιχειρηματολογία ότι η απολύσεις δεν γίνονται από την ΛΑΡΚΟ αλλά από τον εργολάβο!

«Καταγγέλλουμε τις μεθοδεύσεις και τη τρομοκρατία, που επιχειρούν ορισμένοι να ασκήσουν απέναντι στους εργαζόμενους  με στόχο να τους σταματήσουν να αγωνίζονται, να τους αναγκάσουν να δεχτούν μοιρολατρικά το σφαγιασμό της ζωής τους.

Προειδοποιούμε όλους αυτούς, που στέκονται απέναντι στους αγώνες των εργαζομένων και με όπλο «την υποταγή τους στις κυβερνήσεις που δημιούργησαν και συντηρούν το σκλαβοπάζαρο των εργολαβιών, την απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία» να μην  νομίζουν ότι θα επιβάλλουν «το φόβο και σιγή ασυρμάτου», ότι θα βρουν και  τους εργαζόμενους του Νομού, απέναντί τους.

Ο αγώνας των εργαζομένων για σταθερή δουλειά είναι και δικός μας αγώνας.

Είναι αγώνας, που συνδέεται με την ίδια τη ζωή μας και δε θα αφήσουμε κανέναν να βάλει τον αγώνα μας «στο γύψο» γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά ότι μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να κερδίσουμε όσα μας αξίζουν με βάση τις ανάγκες που έχουμε.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας, αξιώνει την άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων εργαζόμενων, καταβολή όλων των δεδουλευμένων, και ζητά την άμεση παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας.

Καλούμε όλα τα σωματεία να δώσουν το παρόν στην απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ έξω από την πύλη του εργοστασίου την Τρίτη 29 Αυγούστου και ώρα 5.30 το πρωί».

Αφήστε μια απάντηση