Κάλεσμα Παν. Κυριάκου για ένα ελπιδοφόρο και καλύτερο αύριο

share on:

Στην επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, με το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ, προέβη σήμερα το μεσημέρι στην γενέτειρά του, το Καινούριο, ο υποψήφιος βουλευτής Φθιώτιδας Παναγιώτης Κυριάκου.

Παρουσία πολλών συγχωριανών του και φίλων ο κ. Κυριάκου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη σύζυγό του και στον πατέρα του, Λουκά, που δεν βρίσκεται στη ζωή, τονίζοντας «από αυτή την αίθουσα λείπει ένας άνθρωπος με τον οποίο οι περισσότεροι δώσατε κοινούς αγώνες και πολλές πολιτικές μάχες. Είναι αυτός που με μύησε στα ενδότερα της μεγάλης Δημοκρατικής παράταξης, των αξιών , της Κοινωνικής Δικαιοσύνης, της ελευθερίας , της ισότητας και της αλληλεγγύης».

Ο υποψήφιος βουλευτής έκανε δριμύτατη κριτική τόσο στη σημερινή κυβέρνηση όσο και στη ΝΔ, υποστηρίζοντας ότι «στήνουν για μία ακόμη φορά ένα σικέ δικομματικό παιχνίδι στις πλάτες του Ελληνικού λαού κι επιδίνονται στην πολιτική του διχασμού».

Υπογράμμισε ότι «Η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ήταν αυτή που σήκωσε όλο το βάρος της κρίσης χρέους και ανέλαβε την ιστορική ευθύνη για την διάσωση της χώρας. Σήμερα το Κίνημα Αλλαγής  έχει καταθέσει τη δική του πρόταση, με προτεραιότητες, με κοινωνική αποδοχή που στοχεύει στην ανάπτυξη, στις επενδύσεις και όχι στην υπερφορολόγηση. Η πρόταση αυτή είναι το «σχέδιο Ελλάδα» και αποτελεί την απάντηση της κεντροαριστεράς για την προοπτική της χώρας.

Βασικός πυλώνας και και καρδιά του σχεδίου είναι η ριζική αλλαγή του σημερινού μοντέλου παραγωγής, το οποίο δεν θα στηρίζεται στην κρατικοδίαιτη επιχειρηματική δραστηριότητα, η οποία επιβιώνει παρασιτικά καλλιεργώντας  προνομιακές σχέσεις με στελέχη του πολιτικού συστήματος, αλλά σε μία επιχειρηματική δραστηριότητα υγιή, εξωστρεφή, καινοτόμα και ανταγωνιστική στις προκλήσεις των ανοιχτών αγορών και του διεθνούς ανταγωνισμού».

Το κοινωνικό μήνυμα

«Σημαία της πολιτικής μας, σύμφωνα με τον κ. Κυριάκου, είναι ο κάθε Έλληνας να ανακτήσει τη χαμένη του αξιοπρέπεια κι αυτό μπορεί να γίνει:

Α) Με ριζική αλλαγή του ασφαλιστικού νόμου

Β) Ανασυγκρότηση του ΕΣΥ

Γ) Νέο σύγχρονο κοινωνικό κράτος.

Κι αν κάποιος αναρωτηθεί πως είναι δυνατόν να επιτευχθούν αυτά, απαντώ:

Με πόρους που μπορούν να εξασφαλιστούν:

Α) Από την ανάπτυξη και αύξηση του ΑΕΠ

Β) Από την απελευθέρωση πόρων με τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων

Γ) Από την αλλαγή των προτεραιοτήτων στη διάθεση των Εθνικών και Κοινοτικών πόρων.

Εν κατακλείδι εμείς εδώ στο ΚΙΝΑΛ δεσμευόμαστε για την στήριξη:

Το ΚΙΝΑΛ για τους πολλούς

Απευθυνόμενος στο ακροατήριό του ο κ. Κυριάκου, τόνισε με έμφαση ότι το ΚΙΝΑΛ είναι η μόνη παράταξη που μπορεί να τα υλοποιήσει όλα τα παραπάνω, γιατί στη διαχρονική πορεία του και σαν ΠΑΣΟΚ, νοιάστηκε πραγματικά για τους πολλούς κι όχι για τους λίγους.

Στην ομιλία του ο – νομικός στο επάγγελμα – υποψήφιος βουλευτής, αναφέρθηκε και στα σημεία των καιρών που έχουν να κάνουν με τον σεβασμό της πολιτικής ιστορίας του καθενός και τη σταθερότητα των απόψεων.

«Πρέπει να έχουμε ως πυξίδα μας ότι όλα από κάπου έχουν ξεκινήσει και να σεβόμαστε την πολιτική και κομματική μας ιστορία, όπως της αρμόζει. Δεν υφίστανται ισορροπημένοι χαρακτήρες, όταν από τη μία στιγμή στην άλλη αλλάζουν πολιτικές απόψεις. Δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη άνθρωποι που σήμερα βρίσκονται στον έναν κομματικό χώρο και αύριο για χίλιους λόγους, βρίσκονται σε έναν άλλον, διότι αυτή η συμπεριφορά πλήττει βάναυσα την πολιτική ως έννοια, η οποία δύναται να συνυπάρξει με την ηθική. Κι αυτόν τον κανόνα επιβεβαίωσε με τον καλύτερο τρόπο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Άραγε βλέπει κανείς σε αυτές τις συμπεριφορές πολιτική ή ηθική;…»

Καταλήγοντας ο κ. Κυριάκου και απευθυνόμενος στους φίλους και πατριώτες του που βρέθηκαν σήμερα στην παρθενική του εκδήλωση, υποστήριξε με έμφαση:

«Στο δρόμο λοιπόν που χάραξαν οι Τρικούπης, Βενιζέλος, Πλαστήρας, καθώς και ο ιδρυτής της μεγάλης Δημοκρατικής παράταξης, Ανδρέας Παπανδρέου, τον οποίο φώτιζε πάντα ο ζεστός μας ήλιος, στον ίδιο δρόμο λοιπόν σας καλώ, από εδώ, σήμερα, να βαδίσουμε μαζί για ένα ελπιδοφόρο και καλύτερο αύριο. Σας καλώ να στηρίξετε την υποψηφιότητά μου, γνωρίζοντας ότι είμαι ένας άνθρωπος που γεννήθηκε στον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο και σ’ αυτόν θα παραμείνει».

***  Τον κ. Κυριάκου προλόγισε η γραμματέας της ΝΕ Φθιώτιδας του ΚΙΝΑΛ, Κική Παπαρούνα, ενώ παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο αναπλ. γραμματέας της ΝΕ, Φώτης Παπαευσταθίου καθώς και άλλα μέλη της, ο υποψήφιος Δήμαρχος Λαμιέων, Θωμάς Στάικος, ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Φάνη Σπανού, Πάνος Παρχαρίδης, η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον συνδυασμό της Κατερίνας Μπατζελή, Γεωργία Κυριαζή, πρώην δήμαρχοι του Μώλου και των Καμένων Βούρλων, δημοτικοί σύμβουλοι της περιοχής, πρώην και νυν, στελέχη του ΚΙΝΑΛ από τη Λοκρίδα και πολλοί κάτοικοι του Καινουρίου αλλά και των γύρω περιοχών.

ΔΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΟΥ…

Αφήστε μια απάντηση