Κίνδυνος τιμωρίας για την έδρα του Ολυμπιακού…

share on:

Ορατός είναι ο κίνδυνος να μπει «λουκέτο» στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» από δύο ως τέσσερις αγωνιστικές για όσα έγιναν στο ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ.

Στα επεισόδια που έλαβαν χώρα πριν από την έναρξη του αγώνα ανάμεσα σε οπαδούς του Ολυμπιακού και δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. τραυματίστηκε ένας αστυνομικός, ο οποίος μεταφέρθηκε στο 401 για τις πρώτες βοήθειες, ενώ η πλευρά του ΠΑΟΚ κατήγγειλε προπηλακισμό του Μάκη Γκαγκάτση από χούλιγκαν με διαπίστευση του Ολυμπιακού!

Σύμφωνα με το άρθρο 15, παράγραφος 4β. του Πειθαρχικού Κώδικα «εάν η είσοδος των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο ή τα επεισόδια στους λοιπούς χώρους του γηπέδου, κατά τα ανωτέρω, συνδέονται είτε με σημαντικές φθορές ξένης ιδιοκτησίας, είτε με βιαιοπραγίες κατά προσώπων, χρηματική ποινή 50.000 έως 250.000 ευρώ και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές από δύο έως 4 αγωνιστικές».

Απαραίτητη προϋπόθεση βεβαίως είναι τα επεισόδια και η βιαιοπραγία (ο τραυματισμός του αστυνομικού δηλαδή) να έχουν καταγραφεί στις εκθέσεις των αξιωματούχων του αγώνα, του παρατηρητή της Σούπερ Λιγκ (κυρίως) και της Αστυνομίας, και να έχουν σημειωθεί στον εν γένει χώρο του γηπέδου, δηλαδή «στο γήπεδο και τον περιβάλλοντα χώρο του που χρησιμοποιείται από την ομάδα για τη στάθμευση αυτοκινήτων και /ή για την εκμετάλλευση εμπορικών δικαιωμάτων».

Αφήστε μια απάντηση