Κατάληψη στην Περιφέρεια από τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ

share on:

Συμβολική κατάληψη, πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί στο κτίριο της Περιφέρειας Στερεάς, στη Λαμία, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, δίνοντας συνέχεια στις κινητοποιήσεις τους ενάντια στο καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης και στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης που διαλύουν την εταιρεία.

Στο πλευρό τους βρέθηκαν μέλη του Εργατικού Κέντρου Λαμίας και σωματείων της περιοχής.

Η κινητοποίηση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ αποτελεί συνέχεια του αγώνα που έχουν ξεκινήσει εδώ και έξι μήνες περίπου απαιτώντας να μην προχωρήσουν οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης που οδηγούν στο ξεπούλημα ή στο κλείσιμο της επιχείρησης, την επαναφορά της εταιρείας σε πλήρη λειτουργία, τον εκσυγχρονισμό και την παραπέρα ανάπτυξη της για την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου προς όφελος του λαού της χώρας.

Η κατάληψη στα γραφεία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας εντάσσεται στις κινητοποιήσεις που αποφασίστηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του συντονιστικού των Σωματείων εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, οι οποίες σε αυτή την φάση θα κορυφωθούν με το συλλαλητήριο στην Αθήνα, το Σάββατο 13 Ιούνη, στις 11 το πρωί στο Σύνταγμα.

Ο Περιφερειάρχης Φ. Σπανός απουσίαζε και τους καταληψίες είδε ο πρόεδρος του ΠΣ Ηλίας Σανίδας που δήλωσε την συμπαράστασή του στον αγώνα που γίνεται για την σωτηρία της εταιρείας.

Αφήστε μια απάντηση