Καταγγέλουμε την αισχρή επίθεση στα παιδιά μας, τους μαθητές μας!

share on:

Η Κομματική Οργάνωση Εκπαιδευτικών της Τομεακής Επιτροπής Φθιώτιδας είμαστε δίπλα στις κινητοποιήσεις των μαθητών της περιοχής και στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους για σχολείο που να μορφώνει με τις κατάλληλες συνθήκες που θα προστατεύουν την υγεία των ίδιων, των εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους. Καταγγέλουμε την προσπάθεια τρομοκράτησης των αγώνων τους από την κυβέρνηση που με εισαγγελική παρέμβαση απειλεί να σιωπήσει τις φωνές των μαθητών! Δεν θα τους περάσει!

Το μεγάλο κύμα απάντησης των μαθητών στην κυβερνητική κοροïδία στηρίζεται στις αντικειμενικές ελλείψεις στα σχολεία όλης της χώρας και στις εγκληματικές αποφάσεις της κυβέρνησης της ΝΔ να αυξήσει τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη εν μέσω πανδημίας (αντι-εκπαιδευτικό νομοσχέδιο Ιουνίου με τίτλο «Για την Αναβάθμιση του Σχολείου»)! Έχουνε τεράστιες ευθύνες για το ανοχύρωτο σύστημα υγείας ειδικά μετά τους 6 μήνες αναμονής και θυσιών του λαού και της νεολαίας, είναι υπόλογοι για την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία, στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Όχι μόνο δεν κάνανε τις αναγκαίες προσλήψεις σε εκπαιδευτικούς (μόνιμους και αναπληρωτές) για να καλύψουν τα χιλιάδες κενά ανά την επικράτεια, αλλά συνεχίζουν τη συρρίκνωση των δομών και υπηρεσιών παιδείας, με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές να βιώνουν ότι πιο αντιδραστικό και αντιπαιδαγωγικό έχουμε δει τα τελευταία χρόνια.

Δεν έχουν λεφτά για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας ή για τα σχολεία την ίδια ώρα που δίνουν ζεστά ζεστά τεράστια ποσά στο ΝΑΤΟ, σε εξοπλιστικά προγράμματα, σε πολεμικές ασκήσεις που μας μπλέκουν ακόμα περισσότερο σε επικίνδυνα σενάρια στην περιοχή μας. Δεν έχουν λεφτά για αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά, αντιπυρικά έργα που κρίνονται όσο περνάει ο καιρός και πιο αναγκαία για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού αλλά τις δόσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης τις χαρίζουν στους τραπεζίτες, τους μεγαλοξενοδόχους και συνολικότερα τους μεγαλοκαρχαρίες όλων των κλάδων για να αυγαταίνουν τα κέρδη τους.

Και στην Λαμία αλλά και στις τριγύρω περιοχές εκφράζεται η αγανάκτηση και η ανησυχία των μαθητών για την επικίνδυνη κατάσταση στα σχολεία η οποία οδηγεί σε κινητοποιήσεις κάθε μορφής και ζητούν εδώ και τώρα μείωση των μαθητών ανά τάξη, πρόσληψη καθηγητών που να καλύπτουν τις εκπαιδευτικές ανάγκες την ώρα που τα κρούσματα του κορονοïού αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς, πρόσληψη καθαριστριών για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, αύξηση των δρομολογίων στα ΜΜΜ, ασφαλείς κτιριακές δομές.

ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!

Αφήστε μια απάντηση