Καταγγελία για παράνομη απόλυση εργαζομένου από την Ομάδα Γυναικών Λαμίας

share on:

Η Ομάδα Γυναικών Λαμίας της ΟΓΕ (ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ) καταγγέλλει την παράνομη και εκδικητική απόλυση του εργαζόμενου στην εταιρία ALUMINCO, αντιπροέδρου του Συνδικάτου  Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Βοιωτίας την Παρασκευή 28 Φλεβάρη 2020.

Η ευθεία επίθεση στο συγκεκριμένο εργαζόμενο ήρθε μετά από μόλις μία ημέρα αφότου είχε ζητήσει να εγγραφεί στο επιχειρησιακό σωματείο της εταιρίας και δέκα μέρες από την 24ωρη απεργία στην οποία ο εργαζόμενος συμμετείχε μετά από απόφαση του συνδικάτου του ενάντια στην κατακρεούργηση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων του λαού και της νεολαίας.

Εξάλλου οι εργοδότες αιτιολογώντας ξεδιάντροπα την απόλυση ανέφεραν ότι ο αγώνας για τα δικαιώματα των εργαζομένων «δεν ταιριάζει στο προφίλ της εταιρείας». Ενώ απ’ την άλλη ταιριάζει η απόλυση ενός εργαζόμενου που δεν έχει δώσει κανένα δικαίωμα πάνω στη δουλειά του, που πρόσφατα έγινε πατέρας, που εργάζεται με τους υπόλοιπους συναδέλφους του σε συνθήκες πλήρους εντατικοποίησης, με κίνδυνο της ζωής και της υγείας τους και με μεροκάματα της πείνας.

Έτσι λοιπόν τόσο απλά φαίνεται ότι αυτό το «είμαστε όλοι μια οικογένεια» πολύ εύκολα πάει περίπατο όταν πρόκειται για τίμιους εργάτες και τίμιους συνδικαλιστές που υπεραμύνονται τα δικαιώματα στην εργασία, τα δικαιώματα στη ζωή και προσπαθούν να πάρουν κι όλους τους άλλους εργαζόμενους με το μέρος τους, να τους οργανώσουν για να διεκδικήσουν τις σύγχρονες ανάγκες τους.

Η Ομάδα μας είναι δίπλα στο συνδικαλιστή και την οικογένειά του αλλά και δίπλα στον αγώνα των συναδέλφων του και άλλων εργαζομένων από μια σειρά κλάδους και χώρους δουλειάς που απαιτούν την άμεση επαναπρόσληψή του, κανένα εμπόδιο στη δράση των σωματείων, του ταξικού εργατικού κινήματος!

Τους προειδοποιούμε ότι, με όσα μέσα και αν διαθέτουν, με όσες παράνομες και εκδικητικές απολύσεις και αν μας απειλήσουν τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες που νιώθουμε καθημερινά τι σημαίνει εκμετάλλευση, τι σημαίνει σ’ αυτό το σύστημα να δουλεύουμε για να καρπώνονται τα κέρδη μια χούφτα παράσιτα, ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΦΙΜΩΣΟΥΝ!

Πιο δυναμικά και πιο μαζικά θα οργανωθούμε στα εργατικά συνδικάτα, τις ομάδες γυναικών της ΟΓΕ, στην πάλη από όποιο μετερίζι και αν προέρχεται ο καθένας και η καθεμιά από μας για τη διεκδίκηση των εργασιακών δικαιωμάτων μας, της αξιοπρεπούς ζωής για μας και τα παιδιά μας.

Αφήστε μια απάντηση