Κατασχέσεις για οφειλές στον ΕΦΚΑ

share on:

Α. Φορολογία – Ασφαλιστικό – ΕΝΦΙΑ – ΔΕΗ – ΦΠΑ – ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ…

Β. Βασική Ενίσχυση – Εξισωτική – ΕΛΓΑ – Έργα αγροτικών υποδομών – ΚΑΠ…

Γ. Κόστος Παραγωγής – Ανοικτές Τιμές – Τιμές κάτω του κόστους – Κανόνια από εμπόρους – Εισαγωγές προϊόντων που ήδη παράγουμε – Τράπεζες…

Δεν είναι λέξεις απλά αραδιασμένες, είναι τομείς που επηρεάζουν με απόλυτο τρόπο την επιβίωση του μικρομεσαίου αγρότη.

Είναι τομείς που καθορίζονται όλοι αρνητικά από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές όλων των Κυβερνήσεων, της Ε.Ε και τις κατευθύνσεις της ΚΑΠ, αλλά και από τους μεγαλέμπορους, Βιομήχανους και Τράπεζες.

Και αφού όλοι τους μαζί και από κοινού δημιούργησαν ένα τοξικό περιβάλλον στο μικρομεσαίο αγρότη προς όφελος αυτών που κερδοφορούν από τον ιδρώτα και την φτώχια μας, τώρα η κυβέρνηση έρχεται να παραδώσει το βίος μας, τα σπίτια και τα χωράφια μας στα κοράκια που περιμένουν να τα αρπάξουν προκειμένου να αυγατίσουν τα κέρδη τους και τις κοιλιές τους, εκμεταλλευόμενοι τις διατροφικές ανάγκες του λαού.

Πατώντας πάνω στην αδυναμία μας πια να ανταποκριθούμε στις ληστρικές υποχρεώσεις που κυβέρνηση και «ελεύθερη οικονομία» μας επέβαλλαν, τώρα αποστέλλουν ειδοποιητήρια κατασχέσεων για ασφαλιστικές οφειλές ακόμα και κάτω των 5000€ όπως αποφάσισε η κυβέρνηση, την στιγμή που το 60% των αγροτών και των οικογενειών μας είμαστε ανασφάλιστοι.

Αποτέλεσμα και αυτής της πρακτικής είναι από την μια να συγκεντρώνουν την γη και την παραγωγή μας στα χέρια των μεγαλοαγροτών και των  αγροδιατροφικών επιχειρήσεων και από την άλλη να μας καταδικάζουν σε εξαθλίωση, στέλνοντας μας στις ουρές της ανεργίας.

Εμείς οι μικρομεσαίοι αγρότες δύο δρόμους έχουμε να επιλέξουμε:

  • Ή αυτόν της απογοήτευσης και της εξαθλίωσης, περιμένοντας την «δίκαιη ανάπτυξη»
  • Ή της αντίστασης και του οργανωμένου αγώνα σε συμμαχία με τους εργαζόμενους, τους μικρούς ΕΒΕ και όλα τις λαϊκές οικογένειες που χτυπιούνται και αυτοί από τις αντίστοιχες πολιτικές και συμφέροντα.

Εμείς επιλέγουμε τον δεύτερο που είναι και ο μόνος που έρχεται απέναντι σε ότι μας ξεκληρίζει!!!

Για αυτό όλοι μαζί την Δευτέρα 6 του Νοέμβρη στις 11:00 το πρωί διαδηλώνουμε στα γραφεία του ΕΦΚΑ (Θερμοπυλών 72) ότι θα μας βρουν μπροστά τους, οργανωμένους και αποφασισμένους να αποτρέψουμε κάθε απόπειρα κατάσχεσης, υπερασπίζοντας το δικαίωμα και την υποχρέωση μας να εξυπηρετούμε με την εργασία μας τις ανάγκες τις δικές μας και των οικογενειών μας.

 

Αφήστε μια απάντηση