Φθιώτιδα

Κινηματογράφος Ίλιον ΛΑΡΚΟ: Γεν. Συνέλευση, αύριο Παρασκευή στις 11.00

Απέναντι στην αδίστακτη και επικίνδυνη απόφαση της κυβέρνησης, προετοιμάζουμε την περιφρούρηση της ασφάλειας και της ζωής των κατοίκων γύρω από τα εργοτάξια της ΛΑΡΚΟ.

Προετοιμάζουμε την συνέχιση του αγώνα για να:

  • Μην κλείσει η ΛΑΡΚΟ. Απαιτούμε την συντήρηση, τον εκσυγχρονισμό και την επαναλειτουργία της.
  • Μην απολυθούν οι εργαζόμενοι. Με χρήματα που έχει η ΛΑΡΚΟ στα ταμεία της και όχι από τον κρατικό προϋπολογισμό που θα χρηματοδοτήσει τα προγράμματα ανεργίας, να διασφαλιστεί η ασφάλεια των εγκαταστάσεων και των κατοίκων της περιοχής με ανανέωση των συμβάσεων εργασίας όλων των εργαζομένων μέχρι την μεταβίβαση στον νέο ιδιοκτήτη.
  • Να μην ερημώσουν τα χωριά μας.

Με την νέα τροπολογία που ψήφισαν οι Βουλευτές και οι υπουργοί της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, παραδέχτηκαν επί της ουσίας ότι το σχέδιο της «εκκαθάρισης εν λειτουργίας και ιδιωτικοποίησης της ΛΑΡΚΟ», απέτυχε και μάλιστα σε μία περίοδο που το νικέλιο παίζει καθοριστικό και πρωταγωνιστικό ρόλο.

Με κυνισμό συνεχίζουν να «πετούν λάσπη». Για να αποποιηθούν  το σημερινό αποτέλεσμα, αλλά και το μελλοντικό ενδεχόμενο έγκλημα, ούτε ευθύνες αναγνωρίζουν, ούτε αναλαμβάνουν, ούτε να διορθώσουν θέλουν.  Κατέστρεψαν  την ΛΑΡΚΟ, τους εργαζόμενους, ερήμωσαν τα χωριά μας, ενεργοποιούν το κίνδυνο βιομηχανικού ατυχήματος και συνεχίζουν να «φωνάζουν σαν τους κλέφτες για να φοβηθούν οι νοικοκύρηδες».

Με αβάσιμες φανφάρες λένε πως «η ΛΑΡΚΟ ήταν ζημιογόνα, οι εργαζόμενοι κάθονται και πληρώνονται από τον κρατικό προϋπολογισμό κτλπ».

Η αλήθεια είναι ότι την υπερχρέωσαν συνειδητά, στην συνέχεια σπατάλησαν 110 εκατομμύρια ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό και άλλα 380 εκατομμύρια ευρώ από τα έσοδα της ΛΑΡΚΟ για να ψηφίσουν μετά από τεσσεράμισι χρόνια την απόλυση όλων των εργαζομένων και την είσοδο ημετέρων εργολάβων που θα ξεκοκαλίσουν τα χρήματα που έχει η ΛΑΡΚΟ στα ταμεία της, θα την καταλληστεύσουν και θα την οδηγήσουν  στο οριστικό κλείσιμο.

Οι τελευταίες κινητοποιήσεις στην Αθήνα έστειλαν το μήνυμα ότι η απόπειρα της Κυβέρνησης να μας πετάξει έξω από την ΛΑΡΚΟ δεν θα περάσει και σε αυτόν τον αγώνα δεν θα είμαστε μόνοι μας.

Τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ  με επιχειρήματα και προτάσεις που δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό συνεχίζουμε να επιδιώκουμε ουσιαστικό διάλογο με τους αρμόδιους. Καλούμε τους υπουργούς και τα υπηρεσιακά κλιμάκια που έχουν λάβει τους σχετικούς φακέλους επικινδυνότητας βιομηχανικού ατυχήματος, τα δεκάδες υπομνήματα της πραγματικής κατάστασης, να αφήσουν τον κυνισμό, να επισκεφτούν οι ίδιοι τα μέρη μας, να σταθούν στο ύψος των ευθυνών τους.

Νέο Τέμπη δεν θα επιτρέψουμε.

Η ΛΑΡΚΟ έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον.

Τους καλούμε να δουν συνολικά και συνδυαστικά τις επιπτώσεις στην περιοχή μας. Τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ μας απολύουν, τους αγρότες της Κωπαΐδας τους κατέστρεψαν με την λειψυδρία, τους κτηνοτρόφους της Λοκρίδας δεν τους έχουν αποζημιώσει για τη θανάτωση των ζώων από την αρρώστια της ευλογιάς, οι ελαιοπαραγωγοί δεν πήραν ούτε ένα ευρώ για την περσινή ακαρπία και η νέα σεζόν δεν πάει καλά, τους ελεύθερους επαγγελματίες σταθερά τους κλείνουν, η ακρίβεια τσακίζει κόκαλα, τα μεροκάματα και οι συντάξεις  δεν φτάνουν ούτε για τον μισό μήνα, τα νέα παιδιά μεταναστεύουν και η δημογραφική κατάσταση είναι απελπιστική.

Δεν τους έχουμε καμία εμπιστοσύνη. Οργανώνουμε την ενοποίηση των προβλημάτων με τους κατοίκους της περιοχής γύρω από την ΛΑΡΚΟ, ισχυροποιούμε το μετώπου υπεράσπισης του τόπο μας, ενώνουμε τις δυνάμεις μας με όλη την εργατική τάξη της χώρας μας και συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι να καπνίσει πάλι η τσιμινιέρα.

Σε αυτή την βάση τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ συζήτησαν και αποφάσισαν:

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024  11.00 π.μ. στον  Κινηματογράφο Ίλιον θα πραγματοποιήσουμε Γενική Συνέλευση.

Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024 20.30 μμ στο γήπεδο μπάσκετ του οικισμού ΛΑΡΚΟ σύσκεψη συνδικαλιστικών οργανώσεων, φορέων και κομμάτων.

Το νομοσχέδιο έκτρωμα θα μείνει στα χαρτιά.

Έξω από την ΛΑΡΚΟ δεν πρόκειται να βγούμε.

Έχουμε το δίκιο και τα επιχειρήματα, είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι, θα (ξανά) βγούμε νικητές.

    ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ

 

Σχετικές αναρτήσεις

Σύσκεψη δημάρχων με Δικηγορικό Σύλλογο Λαμίας την Τετάρτη

efthia

Στο Ταμείο Ανάκαμψης η εκβάθυνση του λιμανιού της Στυλίδας

efthia

Το πρόγραμμα κουνουποκτονίας της εβδομάδας στη Φθιώτιδα

efthia
Φόρτωση....