Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν ζητώ περίοδο χάριτος

share on:

Ενωτικός εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις πρώτες του δηλώσεις μετά τη νίκη του στις εκλογές και τόνισε πως δεν ζητά περίοδο χάριτος.

«Αναλαμβάνω τη διακυβέρνηση, έχοντας επίγνωση της εθνικής ευθύνης» είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ. και σημείωσε ότι «η χώρα σηκώνει και πάλι περήφανα το κεφάλι και εμείς τα μανίκια».

«Ο κυρίαρχος ελληνικός λαός και η ετυμηγορία ήταν ξεκάθαροι», είπε και συμπλήρωσε πως «η κοινωνία θέλει να πάμε όλοι μπροστά μαζί» για «να ξαναγίνει η Ελλάδα δυνατή όπως τους αξίζει».

«Θα είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων και θα δουλέψω σκληρά για να πείσω και αυτούς που δεν μας στήριξαν οτι είμαι εδώ για όλους», είπε ακόμη θέλοντας να στείλει μήνυμα ενότητας, για να συμπληρώσει μετά πως «είμαστε λίγοι για να είμαστε διχασμένοι».

«Έχω δεσμευτεί για λιγότερους φόρους, πολλές επενδύσεις, ανάπτυξη, αποτελεσματικό κράτος. Η διαφάνεια, η λογοδοσία και η αξιοκρατία επιστρέφουν στη χώρα. Η εθνική μας φωνή δυναμώνει στην Ευρώπη. Ξεκινάμε τώρα», είπε και ξεκαθάρισε πως η Βουλή θα δουλέψει ολόκληρο το καλοκαίρι.

«Δεν ζητώ περίοδο χάριτος. Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο. Οικοδομούμε ένα ευρύ μέτωπο συναίνεσης», είπε χαρακτηριστικά.

«Στόχος», είπε, είναι «να κάνουμε τη ζωή κάθε Έλληνα και Ελληνίδας καλύτερη».

Ο κ. Μητσοτάκης απευθύνθηκε και στους νέους που έχουν φύγει από τη χώρα λέγοντας «δεν θα σας ζητήσω απόψε να πάρετε τον δρόμο της επιστροφής, σας ζητώ απλά να έχετε το βλέμμα και την καρδιά σας στραμμένα στην Ελλάδα».

Εμφανώς χαρούμενος ευχαρίστησε, δε, την οικογένειά του, ενώ φάνηκε να λέει δύο φορές πως «από αύριο ο ουρανός θα είναι πιο γαλανός και ο ήλιος πιο φωτεινός», καθώς «ξημερώνει μια νέα μέρα για την πατρίδα μας».

«Μου κάνατε το καλύτερο δώρο γιορτής», είπε απευθυνόμενος στον κόσμο.

Αφήστε μια απάντηση