Λαγανάς: Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στους οκτώ

share on:

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση άσκησε ο εισαγγελέας Ζακύνθου στους οκτώ συλληφθέντες (ένας Έλληνας και επτά Σέρβοι) για τη δολοφονική επίθεση στον Αμερικανό τουρίστα στον Λαγανά Ζακύνθου.

Την Τρίτη οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον ανακριτή για να απολογηθούν. Μέχρι τότε θα παραμείνουν κρατούμενοι στην Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ιατροδικαστικής έκθεσης, το θύμα έφερε σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που προήλθαν από χτυπήματα τα οποία επέφεραν την εγκεφαλική αιμορραγία.

Ο τουρίστας δεν πρόλαβε να αντισταθεί καθώς οι δράστες τον πέταξαν κάτω και ξεκίνησαν αμέσως να τον χτυπούν, χωρίς να έχει τη δυνατότητα να αμυνθεί.

 

Το χρονικό της τραγωδίας

Ο άτυχος 23χρονος από την Αριζόνα των ΗΠΑ, ο οποίος είχε έρθει στη Ζάκυνθο για καλοκαιρινές διακοπές, βρέθηκε την Πέμπτη 6 Ιουλίου σε γνωστό μπαρ της περιοχής για να διασκεδάσει με την παρέα του. Ξαφνικά ένας άλλος αλλοδαπός τουρίστας, Σέρβος, θαμώνας και αυτός του μαγαζιού, πλησίασε επιθετικά τον Αμερικανό και άρχισαν να καβγαδίζουν.

Οι υπεύθυνοι ασφαλείας έβγαλαν τους δύο άντρες έξω από το κατάστημα, όπου συνέχισαν τον καβγά. Στη συνέχεια φίλοι του Σέρβου ήρθαν προς βοήθεια και όλοι μαζί άρχισαν να χτυπούν τον Αμερικανό.

Μεταξύ αυτών που τον χτυπούσαν ήταν και υπάλληλοι του μαγαζιού από όπου ξεκίνησε ο καβγάς και οι οποίοι είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες.

 

Αφήστε μια απάντηση