Λαμία, οδός Τυμφρηστού: Ένας δρόμος ανοιχτή πληγή…

share on:

Πεζοδρόμιο: το ελαφρώς υπερυψωμένο (συνήθ. πλακόστρωτο) δάπεδο, που κατασκευάζεται στις δύο πλευρές δρόμου ή γέφυρας και χρησιμοποιείται για να περπατούν οι πεζοί {Λεξικό της ν. ε. γλώσσας, Γ. Μπαμπινιώτη}.

Τα πεζοδρόμια είναι πολύ στενά για τα αυτοκίνητα…

Κάθε πρωί οι μανάδες ξεπροβοδίζουν τα παιδιά τους, που θα διαβούν την οδό Τυμφρηστού για να πάνε στο σχολείο, με ένα σφίξιμο στην καρδιά και με την ευχή να γυρίσουν το μεσημέρι σώα και αβλαβή.

Αυθαίρετες διαγραμμίσεις «δίκαιης» στάθμευσης αυτοκινήτων επί του πεζοδρομίου.

Ιδού το δίλημμα του πεζού. Αριστερά στο δρόμο και ο Θεός βοηθός ή δεξιά στο πεζοδρόμιο με την ελπίδα να βρει δίοδο να περάσει;

Παγκόσμια πρωτοτυπία. Τα αυτοκίνητα επί του πεζοδρομίου και οι πεζοί επί της οδού. Μήπως κινδυνεύουν με κλήση από την τροχαία, όχι οι οδηγοί των σταθμευμένων αυτοκινήτων (Θεός φυλάξοι!) αλλά οι πεζοί, επειδή κινούνται στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας;

Στρώσε το στρώμα σου για δυο… Αν έχεις οικολογική ευαισθησία «ομορφαίνεις» το αστικό περιβάλλον με ό,τι πιο αναπαυτικό για ξεκούραση υπό την σκιάν του κάδου ανακύκλωσης.

Το αδιέξοδο του πεζού. Αριστερά – δεξιά πεζοδρόμιον: ανύπαρκτον.

Ορατότης μηδέν: η στροφή – έκπληξη και για πεζούς και για οδηγούς. Κανείς δεν ξέρει, τι θα εμφανιστεί ξαφνικά μπροστά του.

Και τα σκαλοπατάκια θα μπορούσαν να επεκταθούν επί της οδού. Τώρα απλώς εφάπτονται.

Ο κάδος επί της στροφής «αγκαλιάζει» το τοιχίον. Ο δε σταθμεύσας ή (η σταθμεύσασα) οδηγός σέβεται το έμπροσθεν ψηφιδωτόν. Έργον τέχνης αντί πεζοδρομίου.

Το καλύτερο παρκάρισμα. Αν είναι πεζοδρόμιο, ουδεμίαν σημασίαν έχει.

Τυμφρηστού και Σίφνου. Οι οδηγοί εισέρχονται από τη Σίφνου στην Τυμφρηστού με ένα σφίξιμο στην καρδιά. Ποια παιδεία έχουν, άραγε, όσοι γράφουν τους καθρέφτες θέτοντας σε κίνδυνο τους συννανθρώπους τους;

Κι εκεί που περπατάς αμέριμνος στο πεζοδρόμιο…

  1. -σταματάς απότομα και στρίβεις αριστερά επί της οδού;
  2. –κάνεις άλμα και «αρπάζεσαι» από το τρέιλερ;
  3. –κάνεις βουτιά, και… (;)

Υπό σκιάν…

Τα μισά από δω, τα μισά από κει…

…κι απέναντι το έργο του βανδάλου επί του καθρέπτου.

Εδώ σε θέλω. Δεν περνάς ούτε ιπτάμενος/η.

Άνευ σχολίου…

Οδηγάρα, όμως, ε; Στο εκατοστό…

Μεταλλικά σκαλοπάτια. Πού να οδηγούν, άραγε;

Ο  «ΑΔΙΑΚΡΙΤΟΣ»

Αφήστε μια απάντηση