ΛΑΡΚΟ: Μετά τις καταλήψεις, έρχεται και απεργία…

share on:

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους είναι οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ ενάντια στα σχέδια διάλυσης και ιδιωτικοποίησης μιας μεγάλης μεταλλευτικής εταιρείας της χώρας μας, ενάντια στην παράδοση του ορυκτού πλούτου στα χέρια των ιδιωτών.

Στο στόχαστρό τους βάζουν τη νέα αντεργατική μεθόδευση κυβέρνησης – ειδικού εκκαθαριστή για συρρίκνωση του αριθμού των εργαζομένων, που οδηγεί άμεσα σε διαθεσιμότητες και απολύσεις.

Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν και σήμερα Πέμπτη τις καταλήψεις στη διοίκηση του εργοστασίου της Λάρυμνας και στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στην Αθήνα. Στην κατάληψη στην Αθήνα παραβρέθηκε και σήμερα αντιπροσωπεία της ΕΓ του ΠΑΜΕ, με επικεφαλής τον Γιώργο Πέρρο.

Επίσης παραβρέθηκε ο Γιάννης Τζαβάρας στέλεχος του ΠΑΜΕ και μέλος της Διοίκησης του ΕΚ Εύβοιας.

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν την κατάληψη, καθώς για αύριο Παρασκευή 15 Μάη είναι προκηρυγμένη 24ωρη απεργία, στο πλαίσιο των πέντε απεργιακών κινητοποιήσεων που έχουν προγραμματιστεί για τον Μάη, ενώ μέσα από νέες γενικές συνελεύσεις σε όλες τις εγκαταστάσεις της εταιρείας θα αποφασιστεί η παραπέρα κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Αφήστε μια απάντηση