Λιμενικός έσωσε γυναίκα από πνιγμό στη Γλύφα

share on:

Χθες το πρωί, ο Αρχικελευστής Λ.Σ. Γιώργος Χήρας, κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του στην παραλία της Γλύφας, άκουσε λουόμενους να καλούν σε βοήθεια και άμεσα μετέβη ώστε να επιληφθεί του συμβάντος.

Στην άκρη της παραλίας είχε ανασυρθεί μία ηλικιωμένη γυναίκα η οποία είχε χάσει τις αισθήσεις της από πνιγμό και προέβη άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να σώσει τη ζωή της, παρέχοντας ΚΑΡΠΑ επί 20 λεπτά.

Κατά τη διάρκεια της παροχής πρώτων βοηθειών, στο σημείο μετέβη και ο Ανθυπασπιστής Λ.Σ. Γιώργος Ρίζος για παροχή συνδρομής.

Η συγκεκριμένη γυναίκα ανέκτησε τις αισθήσεις της και στη συνέχεια με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, διεκομίσθει στο Κ.Υ. Στυλίδας για ιατρική φροντίδα.

Από την Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Φθιώτιδας, εκδόθηκε ανακοίνωση για το συμβάν, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρονται τα ακόλουθα: «Η αποφασιστικότητά τους, η ψυχραιμία και το θάρρος που επέδειξαν οι συνάδελφοι κατά τη διάρκεια της διάσωσης και ιδιαίτερα η 20λεπτη παροχή ΚΑΡΠΑ από τον Αρχικελευστή Λ.Σ. Χήρα Γεώργιο, εξασφάλισαν ότι η κινδυνεύουσα ανάνηψε και κέρδισε τον πολύτιμο χρόνο μέχρι την έλευση του ασθενοφόρου και είναι σήμερα στην οικογένειά της και ανάμεσά μας, υγιής και ασφαλής.

Το γεγονός αυτό αναδεικνύει για ακόμη μία φορά την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχονται από το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, προάγει το σθένος και την υπηρεσιακή συνείδηση των συναδέλφων, αλλά κυρίως, εξάρει την ανθρώπινη πυγμή και την ψυχή που χρειάζεται για να διεκπεραιώσει κανείς ένα τέτοιο εγχείρημα, καθιστώντας την πράξη ηρωική και άξια θαυμασμού και υπερηφάνειας τόσο για την Υπηρεσία μας, στην οποία υπηρετούν τέτοια στελέχη, όσο και για την Ένωσή μας που έχει στους κόλπους της τέτοια μέλη».

 

Αφήστε μια απάντηση