Λουτρό αίματος στη Σρι Λάνκα

share on:

Επτά άνθρωποι συνελήφθησαν και τρεις αστυνομικοί σκοτώθηκαν στη διάρκεια εφόδου που πραγματοποιήθηκε σήμερα σε σπίτι στο Κολόμπο, καθώς ο αριθμός των νεκρών από τις βομβιστικές επιθέσεις σε εκκλησίες και ξενοδοχεία που σημειώθηκε ανήμερα του Πάσχα των Καθολικών στη Σρι Λάνκα ξεπέρασε τους 200, εκ των οποίων τουλάχιστον 35 είναι ξένοι υπήκοοι, ανέφεραν η αστυνομία και τοπικά ΜΜΕ.

«Συνολικά έχουμε πληροφορίες για 207 νεκρούς από όλα τα νοσοκομεία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε μέχρι αυτή τη στιγμή, 450 άνθρωποι έχουν διακομιστεί στα νοσοκομεία», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Ρούουαν Γκουνασεκέρα, στους δημοσιογράφους στο Κολόμπο. Προς το παρόν δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για την έφοδο στο σπίτι στην πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα.

Οι οκτώ εκρήξεις, ορισμένες από τις οποίες , σύμφωνα με αξιωματούχους, ήταν επιθέσεις βομβιστών αυτοκτονίας, οδήγησαν σε άμεση λήψη αυστηρών μέτρων, με την κυβέρνηση να ανακοινώνει απαγόρευση κυκλοφορίας και να μπλοκάρει την πρόσβαση σε σημαντικούς ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης και υπηρεσίες μηνυμάτων, περιλαμβανομένων των Facebook και WhatsApp, προκειμένου να αποτραπεί η μετάδοση «ανακριβών και εσφαλμένων πληροφοριών» σε σχέση με τις επιθέσεις, όπως ανέφερε.

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις ξεκίνησαν νωρίς το πρωί, με σχεδόν ταυτόχρονες εκρήξεις σε τρεις εκκλησίες και τρία πολυτελή ξενοδοχεία στην πρωτεύουσα της χώρα. Ακολούθησε μία ακόμη έκρηξη σε τέταρτο ξενοδοχείο της πρωτεύουσας της Σρι Λάνκα, προκαλώντας δύο θανάτους. Η όγδοη έκρηξη οφιλόταν σε επίθεση καμικάζι αυτοκτονίας σε ένα κτίριο στην Ορουγκονταουάτα στα βόρεια της πρωτεύουσας, σκοτώνοντας τρεις αστυνομικούς.

Στη Σρι Λάνκα, επί 21 εκατ. κατοίκων, οι χριστιανοί ανέρχονται σε 1,2 εκατ., που αντιστοιχούν στο 7% του πληθυσμού. Το 70% της χώρας ασπάζεται τον Βουδισμό, το 12% τον Ινδουϊσμό και το 10% είναι Μουσουλμάνοι.

Αφήστε μια απάντηση