Μάθημα Φιλοζωίας στο 7ο Δημοτικό σχολείο Λαμίας

share on:

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας παρουσίασε στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας, στο Παγκράτι, το εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας πρόγραμμα της Π.Φ.Π.Ο. »Άνθρωποι και Ζώα συγκάτοικοι στον ίδιο πλανήτη».

Η πρόεδρος Έφη Γρίβα με την βοήθεια της Ρίτας Μητσικώστα βοήθησαν τα παιδιά να καταλάβουν τις ανάγκες των ζώων, τις δυσκολίες διαβίωσης των αδέσποτων σκύλων και τα αίτια δημιουργία τους αλλά και τρόπους να τα προσεγγίζουν με ασφάλεια και να διαχειρίζονται τον ενδεχόμενο φόβο που τους προξενεί η παρουσία τους ώστε άνθρωποι και ζώα να συμβιώνουν αρμονικά.

Τέλος, καταδείχθηκαν τρόποι μείωσης των αδέσποτων που αποτελούν πλέον μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα ιδιαίτερα στη Λαμία.

Έχοντας την πεποίθηση ότι η κοινωνική συνείδηση και η ευθύνη απέναντι στα ζώα ξεκινά από τις μικρές ηλικίες, ευελπιστούμε σε πρόσκληση και από άλλα σχολεία σε μια προσπάθεια να αλλάξουμε μακροπρόθεσμα την  νοοτροπία εκείνη που αντιμετωπίζει τα ζώα σαν αντικείμενα και να καλλιεργήσουμε την αγάπη για κάθε έμβιο ον και την προσέγγισή τους σαν συναισθανόμενα όντα που έχουν τις ίδιες ανάγκες με εμάς αλλά πολύ λιγότερα μέσα για να τις ικανοποιήσουν.

 

***  Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας καλεί τα μέλη του  σε ετήσια Γενική Συνέλευση, την Τετάρτη 21 Φλεβάρη, στις  7 το απόγευμα στα γραφεία του στην οδό Λεωνίδου 24, με θέματα:
1.Ετήσιος απολογισμός του Δ.Σ.
2.Οικονομικός απολογισμός
3.Προτάσεις της ΠΦΠΟ για μελλοντικές δράσεις.
4.Προτάσεις μελών.

Αφήστε μια απάντηση