Μαθήματα Δημοκρατίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Λαμιέων! (video)

share on:

Οι παρατάξεις της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων ζήτησαν προ ημερών με αίτησή τους την διενέργεια συνεδρίασης του οργάνου για να συζητηθούν τα τελευταία γεγονότα που στιγμάτισαν τη λειτουργία του οργάνου, με καταλήψεις, αποχές, συνεδριάσεις με την παρουσία ΜΑΤ, διαπληκτισμοί που θύμιζαν γήπεδο, καθώς και το πρόβλημα της καθαριότητας που ανεξάρτητα από το θέμα των απολυμένων  συμβασιούχων εξακολουθεί να ταλαιπωρεί την πόλη.

Η συνεδρίαση ορίστηκε για σήμερα στις 3 το μεσημέρι, όμως για μία ακόμη φορά δεν εξελίχθηκε ομαλά. Στην αίθουσα της οδού Αινιάνων βρέθηκαν για μία ακόμη φορά οι απολυμένοι συμβασιούχοι, το σωματείο υπαλλήλων του Δήμου και πολυμελής αντιπροσωπεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Η πρώτη σύγκρουση συνέβη με το καλημέρα όταν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ζάχος Χαλβαντζής ζήτησε να γίνει ψηφοφορία για το αν θα συζητηθεί το θέμα. Αντέδρασαν οι παρατάξεις της μειοψηφίας που κατηγόρησαν τον πρόεδρο για αντιδημοκρατικές διαδικασίες και λάθος ερμηνεία του κανονισμού,  ο πρόεδρος επέμενε στην εφαρμογή του κανονισμού, δημιουργήθηκε ένταση στην αίθουσα, η Μαρία Αντωνίου υπέβαλε πρόταση μομφής κατά του προέδρου, το κλίμα… ζεστάθηκε υπερβολικά, ακούστηκαν πολλά… κοσμητικά επίθετα με αποτέλεσμα να διακοπεί η συνεδρίαση για 15 λεπτά, μέσα σε γιούχα και προπηλακισμούς.

Παράλληλα υπήρξε μεγάλη ένταση μεταξύ Δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας με τα μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ και κάποιους συμβασιούχους με σπρωξιές, βρισιές και με κίνδυνο η κατάσταση να ξεφύγει, κάτι που ευτυχώς δεν έγινε με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων.

Όταν συνεχίστηκε η συνεδρίαση ο Γιώργος Κοτρωνιάς δήλωσε με έμφαση ότι η Δημοκρατία στηρίζεται στην πλειοψηφία αλλά παράλληλα δίνει το δικαίωμα στην μειοψηφία να εκφραστεί. Επίσης κατήγγειλε τη Δημοτική Αρχή για προειλημμένη την απόφασή της στο να μη γίνει η συνεδρίαση. Όσον αφορά τη θέση του προέδρου τόνισε με νόημα «δεν καταργούμε τον πρόεδρο αλλά στηλιτεύουμε τη στάση του».

Στο ίδιο μοτίβο ήταν και οι τοποθετήσεις των άλλων αρχηγών των παρατάξεων της μειοψηφίας, που μίλησαν για ακύρωση του Δημοτικού συμβουλίου και για πρωτοφανή δυσλειτουργία του.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος ζήτησε ψηφοφορία για την πρόταση μομφής, αν και υποστήριξε ότι δεν προβλέπεται(!), η οποία απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία.

Ακολούθησε η ψηφοφορία για το αν θα συζητηθεί το θέμα με το ίδιο αποτέλεσμα και η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε μέσα σε έντονες αποδοκιμασίες της Δημοτικής Αρχής που αποχώρησε αμέσως από την αίθουσα μέσα σε πολύ έντονο κλίμα.

***  Με την αποχώρησή τους, οι συμβασιούχοι μαζί με τους συνδικαλιστές έκαναν κατάληψη στο γραφείο του Δημάρχου.

***  Και μέσα σ’ όλα αυτά είχαμε και την πρώτη εμφάνιση στην αίθουσα του νέου Δημοτικού Συμβούλου Νίκου Ζιάκα που πήρε τη θέση του Ανδρέα Ανδρικόπουλου και είχε δώσει τον σχετικό όρκο λίγο νωρίτερα στο γραφείο του Δημάρχου.

***  Μετά τα όσα έγιναν και σήμερα στην οδό Αινιάνων οι αρχηγοί των δημοτικών παρατάξεων της μειοψηφίας έμειναν στην αίθουσα κι έκαναν δηλώσεις στους εκπροσώπους των ΜΜΕ

Δείτε με προσοχή τι είπαν οι 5 αρχηγοί, στα βίντεο που ακολουθούν, γιατί από τα λεγόμενά τους βγαίνουν αρκετές ειδήσεις και σημαντικά θέματα που ίσως απασχολήσουν το όργανο προσεχώς…

 

Αφήστε μια απάντηση