Μετασεισμός 5,6 Ρίχτερ κούνησε το απόγευμα τη Ζάκυνθο

share on:

Ισχυρός μετασεισμός μεγέθους 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα στις 17.12 στη Ζάκυνθο.

Ο νέος ισχυρός σεισμός σημειώθηκε, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, 41 χλμ νοτιοδυτικά από τη Ζάκυνθο  και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 11 χλμ.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Ευρωπαϊκού – Μεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου (EMSC), ο ισχυρός μετασεισμός είχε ένταση 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίζεται 46χλμ νοτιοδυτικά του νησιού της Ζακύνθου, ενώ το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 10χλμ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στον Πύργο και την Κεφαλονιά.

Ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας είχε αναφέρει ότι αναμένουμε έναν ισχυρό μετασεισμό προκειμένου να πούμε ότι το φαινόμενο βαίνει σε εκτόνωση.

«Για να είμαστε εντάξει με το φαινόμενο και σύμφωνα με τα διεθνή δεδομένα θα πρέπει να εκδηλωθεί ένας σεισμός της τάξεως 5,7 – 5,8 βαθμών» είχε πει χαρακτηριστικά.

«Περιμένουμε αυτό τον μετασεισμό και όταν εμφανιστεί θα είμαστε σίγουροι ότι μπαίνουμε σε εκτόνωση» είχε τονίσει μεταξύ άλλων.

Κλειστά την Τετάρτη τα σχολεία

Κλειστά θα παραμείνουν και την Τετάρτη, για τρίτη ημέρα, τα σχολεία της Ζακύνθου, με απόφαση του δημάρχου, Παύλου Κολοκοτσά, μετά τη σεισμική δόνηση μεγέθους 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης, δημιουργώντας μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους του νησιού.

Αφήστε μια απάντηση