Με εντυπωσιακή συμμετοχή η δωρεάν σπιρομέτρηση στη Λαμία

share on:

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας ενάντια στη Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ), πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη, με μεγάλη συμμετοχή, στο Πολιτιστικό Κέντρο Λαμίας δωρεάν σπιρομέτρηση, με διοργανωτές το Νοσοκομείο Λαμίας και τον Δήμο Λαμιέων.

Σκοπός της δράσης ήταν η έγκαιρη διάγνωση και σταδιοποίηση της βουβής στα αρχικά στάδια αυτής νόσου, των καπνιστών, που ήδη από το 2015 καταλαμβάνει την 3η θέση ως αιτία θανάτων παγκοσμίως. Η ΧΑΠ πλήττει σχεδόν 1 εκατομμύριο Έλληνες, από τους οποίους λιγότεροι από τους μισούς γνωρίζουν πως πάσχουν και που δυστυχώς συνεχίζουν και καπνίζουν!

Ο Πνευμονολόγος του Νοσοκομείου, Μανώλης Μάνος, βρέθηκε στο χώρο της εκδήλωσης και είχε προσωπική επαφή με τους πολίτες που έσπευσαν να εξεταστούν και να υποβληθούν σε σπιρομέτρηση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Νοσοκομείου, το οποίο παρέχει δευτεροβάθμιες υπηρεσίες φροντίδας υγείας, «οι δράσεις Πρόληψης, Έγκαιρης Διάγνωσης και Προαγωγής της Υγείας αποτελούν σημαντικές προτεραιότητες της Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου, με τον Διοικητή του Νοσοκομείου, Πάνο Ζυγούρη, από την πρώτη στιγμή της θητείας του να έχει θέσει την εξωστρέφεια και την προσφορά στην κοινωνία ως βασικούς διοικητικούς στόχους».

 

Αφήστε μια απάντηση