Με μια ξεχωριστή συναυλία ολοκληρώνονται την Κυριακή τα «Θερμοπύλεια 2017»

share on:

Με μια μεγάλη συναυλία από τη Δημοτική Φιλαρμονική Λαμίας, τη χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Λαμίας, τον Μουσικό- Πολιτιστικό Σύλλογο «Χορωδία Αταλάντης», την αντρική χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Αταλάντης «Η Πρόοδος» και τη χορωδία του Μουσικού Ομίλου Στυλίδας ολοκληρώνονται τα «Θερμοπύλεια 2017», η δική μας γιορτή ιστορίας και πολιτισμού.

Η συναυλία, που είναι συνδιοργάνωση των Δήμων Λαμιέων και Λοκρών, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Σεπτέμβρη με ελεύθερη είσοδο, στις 19.30, στο Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών.

Θα προηγηθεί διάλεξη που συνδιοργανώνουν οι Δήμοι Λαμιέων και Ιστιαίας – Αιδηψού με θέμα «Αρτεμίσιο: οι “Θερμοπύλες” της θάλασσας» από την εκδότρια Νίκη Καλέμη και τον συγγραφέα – ερευνητή Αλέξανδρο Καλέμη.

 Οι εκδηλώσεις στο Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών για το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου περιλαμβάνουν:

  • 7. 00μ.μ.: «Θερμοπύλες, αρχαιολογική προσέγγιση» ομιλία από την Αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας Αριστέα Παπασταθοπούλου.
  • 7. 30μ.μ.: «Οι Θερμοπύλες στα Γράμματα και στις Τέχνες» παρουσίαση από το λογοτέχνη Δημήτρη Φαφούτη του περιοδικού «Φθιωτικός Λόγος» του Ομίλου Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων.
  • 8. 00μ.μ.: Θεατρική παράσταση «Φοίνισσες» του Ευριπίδη, που αποτελεί μια συνεργασία του Ιδρύματος «Μιχάλης Κακογιάννης», του Πάντειου Πανεπιστήμιου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Θήβας «Λάιος».

***  Για τη διευκόλυνση των δημοτών ο Δήμος Λαμιέων έχει μισθώσει λεωφορεία που θα αναχωρήσουν από την πλατεία Πάρκου (μπροστά από τη Eurobank) το Σάββατο και την Κυριακή στις 6.30μ.μ.

 

Αφήστε μια απάντηση