Με σαρωτική πλειοψηφία εγκρίθηκε ο διοικητικός απολογισμός της ΕΠΟ

share on:

Υπερψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία ο διοικητικός απολογισμός της ΕΠΟ, στη διάρκεια της σημερινής ετήσιας γενικής συνέλευσης.
Συγκεκριμένα, ο απολογισμός έλαβε 56 ψήφους υπέρ, 5 κατά και μια «παρών». Τα «όχι» προήλθαν από τις ΕΠΣ Ευβοίας, Πειραιά, Κέρκυρας και τις ΠΑΕ Ολυμπιακός, Λάρισα, «παρούσα» ψήφισε η ΕΠΣ Λακωνίας και απούσες ήταν οι ΕΠΣ Ηλείας, Θεσπρωτίας και οι ΠΑΕ Άρης, ΠΑΣ Λαμία, ΟΦΗ, Παναιτωλικός, Πανιώνιος.

***  Αμειβόμενη θα είναι στο εξής η θέση του προέδρου στην ΕΠΟ, όπως αποφάσισε η πλειοψηφία της σημερινής Γενικής Συνέλευσης.

Συγκεκριμένα, ο Ευάγγελος Γραμμένος θα λαμβάνει 5.000 (καθαρά) μηνιαίως, καθώς η σχετική πρόταση έλαβε 53 ψήφους υπέρ, 4 κατά (Ολυμπιακός, Λάρισα, ΕΠΣ Πειραιά & Λακωνίας) και μία «λευκή» (ΕΠΣ Αχαΐας).

Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι πολλές ΠΑΕ είχαν ήδη αποχωρήσει από τη Γ.Σ. εκείνη την ώρα και δεν μετείχαν στην ψηφοφορία.

Χούμπελ: «Όχι στη βία και τον εκβιασμό διαιτητών»

Σε δύο σημεία εστίασε ο επιτετραμμένος των FIFA – UEFA στην ΕΠΟ, Χέρμπερτ Χούμπελ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ. Μια ομιλία με την οποία άρχισε η ετήσια Γ.Σ. της Ομοσπονδίας και η οποία, όπως υπογράμμισε ο Αυστριακός αξιωματούχος, δεν ήταν εκείνη που του είχε δοθεί από τις δύο ανώτατες ποδοσφαιρικές αρχές αλλά εκφωνήθηκε «από καρδιάς». Τα βασικά ζητήματα που επισήμανε ο Χούμπελ είναι η βία στα ελληνικά γήπεδα και ο επηρεασμός των διαιτητών.

«Χθες το βράδυ μου έδειξαν ένα γνωμικό, το ΄΄δεν επιθυμούμε να μας σώσετε΄΄. Αυτή η πρόταση είναι πάρα πολύ σωστή. Εσείς, τα εμπλεκόμενα μέλη του ελληνικού ποδοσφαίρου, θα πρέπει να σωθείτε εντός των κανόνων. Δεν ήρθαμε εδώ από μόνοι μας για να σας ξεπεράσουμε, να είμαστε πάνω από σας» είπε.

Γραμμένος: «Για τη μάχη κατά της βίας χρειάζονται συνεργασίες»

Την ομιλία του Χέρμπερτ Χούμπελ στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ ακολούθησε εκείνη του προέδρου της Ομοσπονδίας, Ευάγγελου Γραμμένου. Ο Μακεδόνας παράγοντας εστίασε με τη σειρά του στο θέμα της βίας αλλά και σε μια σειρά άλλων ζητημάτων, όπως το VAR, τη νέα μορφή του Κυπέλλου Ελλάδας και τους «στημένους» αγώνες.

«Είναι γεγονός ότι η βία είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του ελληνικού αθλητισμού. Δεν στάθηκε δυνατό να αποτρέψουμε κάποια φαινόμενα, νομίζω όμως πως έγινε κατανοητό ότι αυτά τα δυσφημιστικά φαινόμενα έχουν μειωθεί και αυτό δείχνει ότι είμαστε στο σωστό δρόμο», υπογράμμισε.

 

«Δεν με αγγίζουν οι κραυγές»

Στη δευτερολογία του, ο κ. Γραμμένος απάντησε στις ερωτήσεις και στην κριτική που δέχθηκε. «Υπάρχουν άναρθρες κραυγές για τις εντυπώσεις. Δεν με αγγίζουν καθόλου. Εγώ όταν μιλάω δεν υποκρίνομαι. Είμαι αυτό που βλέπετε και σε όποιον αρέσει», είπε.

Αναφορικά με την Εθνική ομάδα, ουσιαστικά υπερασπίστηκε τον Άγγελο Αναστασιάδη και δήλωσε αισιόδοξος για τη συνέχεια: «Έχει παίξει τέσσερις αγώνες (στα προκριματικά του Euro 2020), πήγε καλά στους δύο πρώτους και δεν πήγε καλά στους άλλους δύο. Δεν μπορεί η Εθνική ομάδα να κάνει άσχημα παιχνίδια; Για μια εβδομάδα υπήρξε κακή εμφάνιση και κακή επικοινωνία. Η Εθνική δεν χάνεται, θα γίνει αυτό που πρέπει».

Αφήστε μια απάντηση